zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Eeuw Widenhorn te boek gesteld


Rhoon, 9 september 2019
Honderd jaar geleden – om precies te zijn op 19 september 1919 - begon Albert Widenhorn aan de Leuvehaven in Rotterdam met het verkopen van Wolverine Motors. Niet veel later kwamen daar gereedschappen en machines bij. In deze honderd jaar hebben vier generaties aan het roer gestaan, die het uiteindelijk mogelijk hebben gemaakt dat Widenhorn tot op de dag van vandaag nog steeds bestaat en succesvol is. In deze lange historie is het bedrijf en zijn de producten telkens aangepast aan de tijd en aan de nieuwe generatie.

Dit jubileum wordt op zaterdag 21 september gevierd met een Open Huis in het Widenhorn bedrijfspand aan de Ambachtsweg in Rhoon. Alle klanten, oud-medewerkers, relaties, leveranciers en andere geïnteresseerden kunnen tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje nemen bij Widenhorn en proosten, met hun eigen unieke glas gemaakt op een van onze lasersystemen, op deze zakelijke verjaardag.

WidenhornOprichter Albert Widenhorn in 1913 met CEO Snyder bij Wolverine Motors in Amerika.

Museum

Tijdens het Open Huis is het Widenhorn Museum opengesteld, waar de historie van de zaak te zien is in voorwerpen en beeldmateriaal. Daarnaast is gedurende de zomerperiode hard gewerkt aan een compleet nieuw archief, waar alle fotoboeken en catalogi te zien zijn. De hal van Widenhorn is veranderd in de gereedschapswinkel van opa Cornelis Euser met machines en gereedschappen van net na de oorlog tot nu. Ook zijn de huidige machines en softwareoplossingen live in actie te zien.

Over de geschiedenis van de zaak Widenhorn verschijnt een bijzondere bedrijfsbiografie van meer dan 350 pagina's waaraan lang is gewerkt door de derde (Bert Euser) en vierde generatie (Anco Euser). Deze bedrijfsbiografie zal tijdens het Open Huis worden gepresenteerd. Tijdens deze dag zal het Jubileumboek ook tegen gereduceerd tarief worden aangeboden.

Eeuw Widenhorn te boek gesteld

 

Familiearchief

Het boek is een ander boek geworden dan het jubileumboek over 100 jaar Widenhorn dat Bert Euser zeven jaar geleden is begonnen te schrijven. De ontdekking van het ‘familiearchief' met honderden brieven en historisch onderzoek in zeven landen, geven een nieuwe kijk op de geschiedenis van de zaak Widenhorn.

Het is ook een verslag van de zoektocht naar de ziel van de zaak. De ziel die het voortbestaan van Widenhorn heeft bepaald, door het overwinnen van negen ontwrichtingen in de loop van die honderd jaar. We hebben woord gehouden: de zoektocht is voltooid, het karakter van de zaak is blootgelegd en de resultaten zijn nu geboekstaafd tegen de achtergrond van de geschiedkundige context.

Het succes van de zaak is dat de ontwrichtingen stuk voor stuk zijn overwonnen en dat zo het honderdjarig bestaan in 2019 kan worden gevierd.

Het boek geeft een openhartige inkijk, in onder meer organisatie, financiën, familiale verhoudingen, emoties rond de verschillende overdrachten, karakter van het bedrijf en de vier generaties  ondernemer van de zaak Widenhorn. Van mechanische gereedschappen naar nieuwe technologieën.

De thema's die aan bod komen, zijn o.a.: historisch onderzoek, genealogie, techniek en technologie, technische handelsonderneming, maatschappelijk verantwoord ondernemen, ondernemen en lokale politiek, technisch- en beroepsonderwijs, Rotterdam, Tweede Wereldoorlog, geopolitiek. Het boek is rijk geïllustreerd met veelal eigen historisch materiaal.

 

Voor een bezoek aan het Open Huis kunt u zich via de website van Widenhorn aanmelden: www.widenhorn.nl

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts