zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Nederlandse talenten klaar voor WorldSkills


Kazan (RU), 23 augustus 2019
Een team van dertig talenten uit Nederland begint vandaag in Kazan, Rusland aan het WorldSkills kampioenschap, waar duidelijk zal worden wie de beste vakman of -vrouw is. Om het jaar strijden meer dan 1.600 jonge vakmannen en vakvrouwen in vakwedstrijdvorm om de titel van beste vakman of vakvrouw van de wereld.

De maakindustrie is goed vertegenwoordigd bij het Nederlandse team. Zo zullen onder andere lasser Hugo Rijsman, CNC-draaier Jan Willem Ten Hag en CNC-frezer Daniël van Voorthuizen. Jordy de Schepper en Tim van den Bogert zullen beide uitkomen in de categorie Industry 4.0. Woensdag mochten zij vast de wedstrijdvloer verkennen en de eerste voorbereidingen treffen. Het terrein beslaat ruim 74 hectares, hierdoor zal het Nederlandse team verspreid de strijd aan gaan.

Kandidaat uitgelicht: Hugo Rijsman

Tijdens WorldSkills zal lasser Hugo het gaan opnemen tegen deelnemers uit 42 verschillende landen. De opdracht voor alle kandidaten luidt het vervaardigen van een drukvat. Om zich hierop voor te bereiden heeft Hugo al verscheidene drukvaten gemaakt. Tijdens de competitie zal er namelijk een wijziging in de opdracht plaatsvinden, daarom oefent Hugo op verschillende exemplaren.

Een andere moeilijkheidsgraad vormen de laselektroden. De laselektroden die in Kazan gebruikt worden zijn niet dezelfde als tijdens EuroSkills in Boedapest. De elektroden zijn eind juni afgeleverd in Nederland, zodat Hugo van tevoren hier mee kon oefenen. Naast de standaard trainingsdagen kreeg Hugo ook nog een extra training bij De Groot Lasinstituut in Breda.

Praktische zaken

WorldSkills 2019 in Kazan, Rusland is de 45-ste editie. WorldSkills wordt georganiseerd van 22 augustus t/m 27 augustus 2019. Het evenement vindt plaats in het Kazan Expo International Exhibition Centre, expositiehallen op een terrein bij Kazan International Airport en WorldSkills Village.
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts