zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Drones leveren auto-onderdelen aan Seat-fabriek (video)


Martorell (SP), 7 augustus 2019
Seat gaat drones inzetten om de flexibiliteit van haar productielijn te verbeteren. De drones zullen auto-onderdelen vervoeren tussen het logistieke centrum en de Seat-fabriek twee kilometer verderop.

Volgens Seat kunnen de drones de onderdelen in vijftien minuten vervoeren naar de fabriek, waar dit normaal gesproken negentig minuten in beslag neemt met vervoer per vrachtwagen. In eerste instantie zullen stuurwielen en airbags worden vervoerd.

Het proefproject wordt uitgevoerd onder toezicht van het Spaanse Agentschap voor de veiligheid en beveiliging van de luchtvaart (AESA) en zal in een experimentele fase met meerdere vluchten per dag doorgaan. Christian Vollmer, onderdirecteur bij Seat en bedenker van de drones, geeft aan dat de testvlucht 'de eerste stap is in de transformatie van de toeleveringsketen in de automobielindustrie.' Hij spreekt over een recolutie in de logistiek, zoals de reductie van de levertijd met tachtig procent bij Seat. 'Met deze innovatie stimuleren we Industry 4.0 en worden we efficiënter, wendbaarder, concurrerender en veel duurzamer,' aldus Vollmer.

 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts