zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Metaalbedrijven zien winst afnemen


1 augustus 2019
Bedrijven brengen de laatste week weer massaal hun cijfers voor het tweede kwartaal en het afgelopen half jaar naar buiten. Voor zowel ArcelorMittal, Advanced Metallurgical Group (AMG) en Aperam geldt dat ze afgelopen kwartaal de cijfers terug zagen lopen.
Roestvrijstaalbedrijf Aperam geeft aan dat vooral het dumpen van goedkoop staal in Europa door niet-Europese landen hun dwarsboomt. Zowel de omzet (1,1 miljard euro) als winst (57 miljoen euro) lagen lager in het tweede kwartaal dan in diezelfde periode in 2018. De winst lag wel hoger dan in het eerste kwartaal van 2019.

CEO Timoteo Di Maulo van Aperam geeft aan dat Aperam te maken had met een uitdagende markt. Import nam verder toe, waardoor er sterke druk kwam te staan op de prijzen. Volgens Di Maulo zijn de genomen maatregelen van de Europese Commissie tot zover nog niet doeltreffend, aangezien Indonesië nog steeds vrijgesteld is en de importquota juist omhoog zijn gegaan, terwijl de vraag is afgenomen.

Staalvraag

ArcelorMittal kende in het tweede kwartaal van 2019 een overgang van winst naar verlies. Waar het bedrijf in het tweede kwartaal van 2018 nog een winst van 1,69 miljard euro (1,865 miljard dollar) neer kon schrijven, was er dit jaar in het tweede kwartaal 405 miljoen euro (447 miljoen dollar) verlies. Topman Lakshmi N. Mittal van ArcelorMittal geeft aan dat het bedrijf last had van lagere staalprijzen in combinatie met hogere grondstofkosten. Ook blijft volgens hem de wereldwijde overcapaciteit een duidelijke uitdaging. Eerder paste ArcelorMittal daarom de capaciteit in Europa al aan. ArcelorMittal verwacht dat de vraag naar staal wereldwijd minder hard zal gaan groeien.

Winstverwachting aangepast

AMG zag het afgelopen kwartaal de omzet dalen tot 275 miljoen euro (304 miljoen dollar). De winst van 38 miljoen euro (42 miljoen dollar) van het eerste kwartaal ging in het tweede kwartaal over naar een verlies van 34,3 miljoen euro (37,9 miljoen dollar). Netto bedroeg het verlies 28,2 miljoen euro (31,1 miljoen dollar), terwijl in 2018 nog 15,7 miljoen euro (17,3 miljoen dollar) winst werd gemaakt. Naar aanleiding van de cijfers verlaagde AMG de winstverwachting voor het jaar 2019. Het bedrijf geeft aan dat op korte termijn hun resultaten invloed zullen ondervinden van lagere prijzen.

Eerder schreven we al over Trumpf, producent van plaatbewerkingsmachines, zij zagen de omzet stijgen, terwijl hun orderintake af nam.
Metaalbedrijven zien winst afnemen '
De jaarrapporten van metaalbedrijven lieten over het algemeen geen hele gunstige cijfers zien voor het tweede kwartaal van 2019.
1/1
 
 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts