zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Overname Merford Cabins door Metagro


Schelluinen/Gorinchem, 10 juli 2019
De twee grootste gespecialiseerde cabinebouwers van Nederland hebben besloten de krachten te bundelen. De Dubbeldam Groep, eigenaar van Metagro, neemt per begin juli de aandelen van Merford Cabins over van Merford. Zowel Metagro als Merford Cabins blijven de komende tijd hun activiteiten voortzetten in de huidige vorm.

Beide bedrijven zijn specialisten in hetzelfde product, de cabine, maar opereren in totaal andere markten met eigen specifieke expertise. Merford Cabins bedient vooral de containerhavens; Metagro is een grote speler in seriebouw van cabines voor voertuigen en kleine tot middelgrote kranen voor on- en offshore.

Eigenaar van Metagro, Raymond Dubbeldam: 'Beide bedrijfsactiviteiten vullen elkaar perfect aan. Dat maakt deze overname zo bijzonder. Het past in onze groeistrategie die erop gericht is om onze bestaande klanten nog beter te kunnen bedienen en nieuwe markten te betreden. Door het samenvoegen van alle expertise kunnen we nog gerichter innoveren en slimmer produceren. Daar profiteren vooral onze klanten van, maar wij als bedrijf natuurlijk ook. Bovendien staan beide organisaties voor absolute klantgerichtheid en een onvervalste ‘hands on'-mentaliteit. Een gouden combinatie dus.'

Adrienne Vertooren, aandeelhouder van Merford, is ook zeer te spreken over de overname. 'Dit is een klassiek voorbeeld van echte synergie. Er ontstaat een krachtig bedrijf dat meer waarde kan bieden aan haar klanten en relaties dan de afzonderlijke entiteiten.'

Oorspong

Beide organisaties zijn ooit ontstaan uit dezelfde carrosseriebouwer, De Jong uit Groot-Ammers. Merford Cabins heeft zich na de overname van De Jong gespecialiseerd in het produceren van operatorcabines en remote control-oplossingen voor met name de wereldwijde havenmarkt. Metagro heeft zich gericht op de bouw van specifieke voer-, vaar- en werktuigen. Ook containers en omkastingen zijn aan het productportfolio toegevoegd. Metagro beschikt over geavanceerde automatische las- en spuitstraten, waaronder een KTL-faciliteit, waarmee ze volledig is ingericht op de productie van zowel grote als kleine cabineseries.

Binnen twee jaar zal Merford Cabins zich fysiek bij Metagro voegen na een uitbreiding van de huidige productielocatie van Metagro in Schelluinen. Voor de relaties en de medewerkers van beide bedrijven verandert er vooralsnog niets. Zowel Metagro als Merford Cabins blijven bereikbaar via de bestaande kanalen en alle bedrijfsactiviteiten gaan voorlopig op dezelfde voet verder. Ondertussen wordt achter de schermen hard gewerkt aan de integratie van beide bedrijven.

 


 

Overname Merford Cabins door Metagro'
V.l.n.r. Adrienne Vertooren (Merford), David Buschman (Merford), Raymond Dubbeldam (Dubbeldam Groep), Joost Vertooren (Merford) en Frans Huvers (Metagro). (Foto: Merford)
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts