zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Miljoenenimpuls voor vmbo-techniekonderwijs in 45 regio's


Den Haag, 2 juli 2019
Om de plannen voor beter techniekonderwijs van vmbo-scholen, mbo's en regionale bedrijven te steunen krijgen 45 regio's in totaal ruim 231 miljoen euro. Dat is omgerekend bijna 16.000 euro per leerling.

In totaal dienden 78 regio's plannen in voor de verdere ontwikkeling van hun techniekonderwijs in de komende vier jaar. De regio's waarvan de plannen nog niet zijn goedgekeurd hebben tot 1 oktober de tijd om hun plannen te verbeteren. Hiervoor ontvangen zij ondersteuning.

Verbinding in de markt

De plannen van de 45 goedgekeurde regio's verschillen sterk. Enkele ideeën zijn een nieuwe gezamenlijk technieklocatie, het laten volgen van praktijklessen bij bedrijven door vmbo-leerlingen en basisschoolleerlingen kennis laten maken met techniek en technologie.

Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media: 'De arbeidsmarkt staat te springen om goed geschoold technisch personeel. Daarom hebben vmbo-scholen, mbo's en het bedrijfsleven samen plannen gemaakt. De ambitie die daar uit spreekt is geweldig. Het enthousiasme spat van de pagina's af.'

De uitvoering van de plannen worden betaald uit de 100 miljoen euro voor techniekonderwijs die in het Regeerakkoord zijn aangekondigd.
Miljoenenimpuls voor vmbo-techniekonderwijs in 45 regio's'
Om het techniekonderwijs verder te ontwikkelen krijgen 45 regio’s in totaal ruim 231 miljoen euro. (Foto: archief Vraag en Aanbod – Rolf Elling)
1/1
 
 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts