zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Circulair bouwen met kunststof fundatieblokken


Vroomshoop, 23 mei 2019
Woonstad Rotterdam liet onlangs een portiekflat met 30 woningen slopen. De woningen aan de Persoonshaven in Rotterdam zijn omstreeks 1910 gebouwd en in 1987 gerenoveerd.

Bij de woningen zijn begin deze eeuw bergingen van De Groot Vroomshoop geplaatst om bewoners extra opslagruimte te bieden. Al stonden de bergingen nog als een huis, de woningen in de portiekflat waren inmiddels echt aan vervanging toe.

Duurzamer alternatief

Bergingen van De Groot Vroomshoop zijn gefundeerd met gerecyclede kunststof fundatieblokken. Persoonshaven was een van de eerste projecten waarin deze innovatieve manier van funderen is toegepast. Gerecycled kunststof is milieuvriendelijker dan betonnen fundatie. Het is UV-bestendig en houdt draagkracht bij extremere hoge en lage temperaturen. De blokken zijn lichter en daardoor gemakkelijker te tillen en te verplaatsen. En duurzamer dan beton, zo blijkt.

Circulair in de praktijk

De kunststof fundatieblokken die vrijkwamen tijdens de sloop zijn zo goed als nieuw. Het logo van De Groot Vroomshoop is verwerkt in de mal en nog altijd goed zichtbaar. A. van Liempd Sloopbedrijven nam contact op en peilde of er behoefte was om de blokken een tweede leven te geven in een volgend bouwproject. De Groot Vroomshoop kocht ze terug en gaat ze na 15 jaar hoogwaardig hergebruiken. Een mooi praktijkvoorbeeld van circulair bouwen.

Niet slopen, maar delven

Het sloopbedrijf maakt duidelijk dat dit de nieuwe manier van werken is. 'We slopen niet, we delven nieuwe grondstoffen. Door slimme samenwerking tussen Woonstad Rotterdam, A. van Liempd en De Groot Vroomshoop behouden we waarde en maken we de cirkel sluitend.' De circulaire economie biedt financiële kansen. De kunststof fundatieblokken kunnen gunstig worden teruggekocht, maar behouden hun materiële waarde. Bovendien kiezen woningcorporaties steeds vaker bewust voor duurzame partners. Om er nog een schepje bovenop te doen: 'De kunststof fundatieblokken worden milieuvriendelijk geproduceerd van gerecycled plastic dat daarmee het eeuwige leven heeft', aldus De Groot Vroomshoop.
 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts