zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Apeldoorns asbestbedrijf stilgelegd na 18 boetes


Utrecht, 20 mei 2019
De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft een Apeldoorns sloopbedrijf gesommeerd om de werkzaamheden een maand lang neer te leggen. De sanctie volgt op achttien boetes voor verschillende asbestovertredingen.

Wanneer een bedrijf herhaaldelijk dezelfde overtreding maakt, kan de Inspectie SZW het stilleggen. Met ingang van 17 mei mag het sloopbedrijf een maand lang geen asbestwerkzaamheden verrichten.

Bij controles van de Inspectie SZW werd in 2011, 2013, 2017 en in 2018 dezelfde asbestovertreding geconstateerd, namelijk het niet correct verwijderen van asbest. Na de overtreding in 2017 kreeg het sloopbedrijf al een waarschijnlijk dat bij herhaling van de overtreding het bedrijf stilgelegd kon worden. Bij een controle op 7 december 2018 constateerd een inspecteur van de Inspectie SZW echter dat er wederom asbestwerkzaamheden werden verricht en dit niet op een gezonde en veilige manier gebeurde. Naast het stilleggen van de werkzaamheden kreeg het bedrijf ook een boete opgelegd.

Voorzieningenrechter

Het bedrijf had bij de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening ingediend om de stillegging te voorkomen. De voorzieningenrechter oordeelde dat de staatssecretaris zich in redelijkheid op het standpunt heeft kunnen stellen dat eerdere boetes niet hebben geleid tot voldoende gedragsverandering bij het bedrijf. Naar het voorlopige oordeel van de voorzieningenrechter heeft het bezwaar van het bedrijf tegen de tijdelijke stillegging geen redelijke kans van slagen. Bij het sloopbedrijf heeft de Inspectie naast asbest gerelateerde overtredingen ook nog vier andere overtredingen van het Arbobesluit in het verleden geconstateerd.
Apeldoorns asbestbedrijf stilgelegd na 18 boetes'
De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft een Apeldoorns sloopbedrijf gesommeerd om de werkzaamheden een maand lang neer te leggen.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in de bouw?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.  

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts