zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Maintenance NEXT gaat personeelstekort te lijf


Rotterdam, 4 april 2019
Ook de onderhoudssector kraakt onder de oplopende personeelstekorten. Vergrijzing en een toenemende mismatch tussen vraag en aanbod op het gebied van kennis en vaardigheden zetten een rem op de groei, zo maakte ING Economisch Bureau onlangs bekend. Kennisplatform Maintenance NEXT, Talentium Careerportal Watertalent en vier technische opleidingen slaan daarom de handen ineen. Tijdens de vakbeurs Maintenance NEXT - op 9, 10 en 11 april in Rotterdam Ahoy - organiseren ze het CareerLab.

‘Het CareerLab past uitstekend bij ons beursthema 'People'', stelt beursmanager Pieter Bas Dujardin. ‘Personeelskrapte is bij al onze partners en exposanten een van de belangrijkste uitdagingen van dit moment. Het komt ook regelmatig aan bod in onze adviescommissie. Met deze samenwerking dragen wij een steentje bij aan de oplossing.'

Matty van den Berg, partner bij Talentium Careerportals, ziet dat bedrijven op zoek moeten naar andere manieren om jong talent binnen te halen. ‘In deze uiterst krappe arbeidsmarkt hoeven jongeren er niet meer op uit om werk te vinden. Het vraagt een hele andere benadering van werkgevers, bijvoorbeeld door betere employer branding: wat heb je als werkgever te bieden? Talentium is een arbeidsmarktcommunicatiebureau dat bedrijven helpt bij het vinden van jong talent. Dat doen we voor 80 procent online, met ons portal watertalent.nl en voor 20 procent in real life. In dit geval dus op de beursvloer.'

Ontmoetingsplek

Het CareerLab tijdens Maintenance NEXT wordt een fysieke ontmoetingsplek voor studenten, young professionals en de bedrijven die op zoek zijn naar personeel. Starters kunnen er carrière-advies krijgen, maar ook stage- en afstudeeropdrachten en vacatures van op de vakbeurs aanwezige bedrijven vinden. Gedurende de drie dagen wordt vraag en aanbod op elkaar afgestemd en vinden er diverse rondetafelgesprekken over arbeidsmarktvraagstukken en over werken in de technische sector plaats.
Studentendag

Op woensdag 10 april bezoeken studenten van het Techniek College Rotterdam, STC Brielle, de Haagse Hogeschool en Hogeschool Rotterdam de beursvloer. Ze krijgen van hun opleiding een inhoudelijke opdracht mee en zullen verschillende standhouders en het CareerLab bezoeken. Tijdens de andere beursdagen zijn vertegenwoordigers van de vier opleidingen aanwezig in het CareerLab om vragen van bezoekers en standhouders op zoek naar jong talent te beantwoorden.

Na afloop van Maintenance NEXT kunnen studenten, starters en professionals zich blijvend oriënteren op de arbeidsmarkt via www.watertalent.nl. De afgelopen 10 jaar is dit platform voor de haven en industrie uitgegroeid tot marktleider.

Een van de exposanten op Maintenance NEXT is SPIE Ferro, dat sinds 1984 onderhoud en service verricht aan metaalbewerkende machines. Lees hier het interview met John Driessen, business unit manager bij SPIE Ferro.
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts