zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Nevat en FPT VIMAG gaan samenwerken in opleiden


Utrecht, 14 maart 2019
Auteur:
Gerard ten Bulte
Nevat en FPT VIMAG gaan samenwerken in het opleiden in de maakindustrie. Tegelijk presenteerden beide partijen het Skillslab voor gerobotiseerd lassen, onderdeel van het Fieldlab Smart Welding Factory met penvoerder het Laser Applicatie Centrum (LAC). Dit skillslab krijgt een vaste plek bij de Stichting Vakopleidingen Metaal West-Brabant in Etten-Leur. Binnenkort wordt begonnen met het inrichten van het skillslab.

Dit werd gisteren 13 maart 2019 bekend tijdens de Avond van de Maakindustrie. De samenwerking werd aangekondigd door Corné van Opdorp en Menko Eisma, respectievelijk voorzitter Nevat en vice-voorzitter FPT-VIMAG. ‘We zijn ooit in gesprek geraakt bij een bijeenkomst van de Nevat', vertelt Van Opdorp. ‘We zijn beiden druk met onze bedrijven en het bepalen van een strategie en het vaststellen van roadmaps. Aan de andere kant hebben we middelen nodig om de machines te laten draaien en zoveel mogelijk met elkaar te laten praten en het daardoor eenvoudiger te maken. Daarvoor hebben wij als toeleverancier de machineleveranciers hard nodig', vertelt Corné van Opdam, ook managing director van de BOZ Group. ‘Hun technology roadmap is misschien anders dan wij voor ogen hebben, maar als je ze kunt samenbrengen dan kom je een heel eind.'

 

Grootste opleiders

‘Wij als machineleveranciers zijn de grootste opleider in de maakindustrie', beweert Menko Eisma als vice-voorzitter van de FPT-Vimag. Met elkaar verkopen we elk jaar duizenden machines. Als leverancier leiden wij de machineoperators op om die nieuwe machines goed te kunnen bedienen. De toeleverancier verenigd in de Nevat zijn de gebruikers van die maakmachines. Zij ook weten beter dan ons wat ze willen met hun machinepark.' Denk aan wensen op het vlak van smart industry. Dat is de reden dat beide verenigingen elkaar opzochten. ‘Wij - Nevat en FPT-Vimag - gaan samen met onze koepelorganisatie FME deze samenwerking verder uitwerken', zegt Eisma.

 

Skillslab

Ter ondersteuning van de samenwerking presenteerde Martien Kats, hoofd opleidingen van de Stichting Vakopleidingen Metaal West-Brabant in Etten-Leur het Skillslab gerobotiseerd lassen, als onderdeel van het Fieldlab Smart Welding Factory. ‘Daar zijn we heel blij mee. Dat is een hele mooie opleiding waarmee we de werknemers vakbekwaam maken en nog belangrijker ze vakbekwaam houden. In dit geval in het gerobotiseerd lassen.'

Het nieuwe skillab is een initiatief van het Laser Applicatie Centrum LAC, samen met Vakopleiding Metaal , het Rewin , FPT-Vimag , Nevat en de koepels Metaalunie en de FME .

 

Nevat en FPT VIMAG gaan samenwerken in opleiden'
Menko Eisma (l), vice-voorzitter FPT-VIMAG, Cornë van Opdorp (m), voorzitter Nevat en Martien Kats, hoofd opleidingen van de Stichting Vakopleidingen Metaal West-Brabant. Op de rug gezien Jort Kelder, host tijdens de Avond van de Maakindustrie. (Foto: Vraag & Aanbod)
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts