zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Slechte start Duitse machinebouwers


Frankfurt (DE), 12 maart 2019
De Duitse machinebouwers zijn dit jaar slecht uit de startblokken gekomen: in januari bleef de orderontvangst reëel 9 procent achter bij het niveau van het jaar ervoor.

De daling van de binnenlandse orders beperkte zich tot 5 procent, terwijl de orders uit het buitenland daalden met maar liefst 11 procent. Vooral de orders uit de europartnerlanden (min 22 procent) waren teleurstellend.


In december 2018 waren de orders uit deze landen daarentegen met 22 procent gestegen ten opzichte van december 2017. ‘Dit geeft aan hoeveel de maandelijkse cijfers kunnen schommelen', relativeert VDMA economisch expert Olaf Wortmann deze cijfers. 


Ook het niveau van de orders uit de eurozone in januari 2018 was het afgelopen jaar uitzonderlijk hoog. De orders uit niet-eurolanden bleven in de beschouwde maand 6 procent onder het niveau van het voorgaande jaar. ‘De machinebouwsector voelt de gevolgen van de economische neergang. Bovendien hebben de risico's die al enige tijd bij ons aanwezig zijn, een toenemende impact', zegt Wortmann.


In de driemaands-vergelijking van november 2018 tot en met januari 2019 waren de orders in reële termen 6 procent lager dan dezelfde periode een jaar ervoor. Terwijl de binnenlandse orders met 6 procent daalden, daalden de inkomende orders uit het buitenland met 5 procent. De orders uit de eurozone daalden met 2 procent, de orders uit niet-eurolanden met 7 procent.

 

www.vdma.org  

Slechte start Duitse machinebouwers'
De Duitse machinebouwers zijn 2019 slecht begonnen
1/1
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts