zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Sabic produceert eerste circulaire polymeren


Sittard, 21 februari 2019
Sabic zegt als eerste gecertificeerde circulaire polymeren te produceren met gemengd plastic afval als grondstof. De eerste hoeveelheden pyrolyse-olie - de grondstof die gemaakt wordt uit plastic afval - zijn in de productiefaciliteit van Sabic in Geleen als grondstof gebruikt om de eerste gecertificeerde circulaire polymeren te produceren. De gepatenteerde pyrolyse-olie is vervaardigd door Plastic Energy Ltd uit gemengd plastic afval van lage kwaliteit, dat anders wordt verbrand of gestort.

De productie en commercialisering van de eerste maandelijkse volumes van gecertificeerde circulaire polymeren - polyethyleen (PE) en polypropyleen (PP) - is een feit. Dit is een belangrijke stap met het oog op de in 2021 geplande opstart van de commerciële fabrieken die Sabic en Plastic Energy van plan zijn te bouwen in Nederland. Daar wordt dan laagwaardig plastic afval verwerkt tot een alternatieve grondstof.

 

Doorbraak

‘De ontwikkeling van gecertificeerde circulaire polymeren is een innovatieve doorbraak en de marktintroductiefase van Sabic is een kritieke fase in dit proces', aldus Frank Kuijpers, general manager corporate sustainability bij Sabic. ‘De introductie slaat een brug van een lineaire naar een circulaire economie en biedt klanten de mogelijkheid deze gecertificeerde circulaire polymeren te positioneren. Dankzij deze aanpak kan het vertrouwen in dit pioniersproduct eerst groeien voordat Sabic overgaat naar productie op volle capaciteit.' 

 

Gecertificeerd

De circulaire PE en PP zijn volgens het International Sustainability and Carbon Certification Plus (ISCC+) systeem gecertificeerd. ISCC+ toetst hiertoe de gehele waardeketen. Er wordt gebruik gemaakt van een zogenaamd massabalans principe. Hierin mag voor iedere 1.000 kg alternatieve grondstof die in de kraker wordt verwerkt en dus 1.000 kg fossiele grondstof vervangt, ook 1.000 kg polymeren als gecertificeerd circulair product worden bestempeld. 

 

Circulaire polymeren

Gecertificeerde circulaire polymeren zullen de klanten van Sabic helpen tegemoet te komen aan de vraag van de consument naar meer duurzame producten en dragen bij aan het sluiten van de kringloop door hergebruik van plastic afval. 

 

www.sabic-limburg.nl

Sabic produceert eerste circulaire polymeren'
Frank Kuijpers en Jeroen Castelijn vieren de eerste batch van circulair geproduceerde polymeren in Geleen
1/1
 
 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts