zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Materiaalprijzen duikelen


Deventer, 10 januari 2019
Auteur:
Gerard ten Bulte
Het jaar is goed begonnen. Tenminste als je materialen moet inkopen. Alle door Vraag & Aanbod gepubliceerde richtprijzen noteren lagere prijzen. Dat geldt voor schroot, kunststoffen, basismetalen en staal. 

De deze week afgesloten Vraag & Aanbod-enquête naar de prijzen van secundaire metalen laten vooral lagere ijzerschrootprijzen zien. De grootste daler is kort staal dat met 10 procent daalde naar 150 euro per ton.

 

Voor de staalprijzen moeten we terug naar vorig jaar. De meest recente cijfers dateren van december, toen ook daar alle soorten daalden. 

 

Basismetalen

De prijzen voor de basismetalen op de London Metal Exchange gingen ook omlaag. Uitzonderingen zijn tin en nikkel. Als we een jaar terug kijken dan is het beeld dramatisch. Koper dat in week 1 van 2018 nog 7.096 dollar per ton noteerde, stond vorige week op 5.838. Een daling van 17,7 procent. Zink deed het in een jaar tijd nog slechter met een daling van ruim 26 procent van 3.394 naar 2.500 dollar per ton. 

 

Tot slot de kunststofprijzen. Daar waar vorig jaar de dalingen zo nu en dan zich beperkten tot 10 tot 20 euro per ton gaat het deze week een stuk sneller omlaag. Bij de commodities zien we dalingen tot 45 euro per ton en bij de technische kunststoffen zelfs tot 200 euro per ton. 

 

Alle Vraag & Aanbod-marktprijzen achter elkaar

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts