zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Empack verpakt kansen


's-Hertogenbosch, 8 april 2015
Empack slecht dit jaar ruim de grens van 300 exposanten en groeit daarmee met iets meer dan 14 procent naar 331 exposanten (2014: 290). Empack is daarmee de grootste verpakkinsgbeurs van de Benelux en wordt gehouden op 15 en 16 april in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch.

Empack brengt de professionals bij elkaar voor het nieuwste op het gebied van verpakkingen, verpakkingsmachines en -diensten. Het aanbod wordt steeds internationaler. Ook niet Nederlandse bedrijven weten steeds vaker de weg te vinden naar Empack ‘s-Hertogenbosch. Circa 20 procent van de  exposanten komen van over de grens en zien in deze verpakkingsbeurs een ideaal netwerkmoment om de Nederlandstalige markt te ontdekken. De 309 exposanten vullen drie hallen van de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch: Brabanthal, Lang­straathal en Kempenhal.  Het  motto: van de beurs is: verpak je kansen in 2015.

 

Label&Print

Gelijktijdig met Empack zal de nieuwe vakbeurs Label&Print worden gehouden. De exposanten staan verdeeld over de drie hallen (Brabanthal, Langstraathal en Kempenhal) van de Empack, maar met een zwaartepunt in de Brabanthal, vertelt Ivo Horn, project marketeer van Empack 's-Hertogenbosch. Uit Europees marktonderzoek blijkt dat de sectoren printing, labelling en converting behoefte hebben aan een eigen vakbeurs. Een reden die wordt aangevoerd is de teruglopende vraag naar printoplossingen vanuit drukkerijen en uitgeverijen. Leveranciers van drukpersen en printmachines richten zich nu massaal op de verpakkingsmarkt. De verpakkingsbranche is tevens de grootste klant van de toonaangevende converters in Europa en ook stand-alone labeloplossingen zijn niet langer houdbaar; zij richten zich meer en meer op de verpakkingsindustrie om hun niche positie te verstevigen. Redenen voor easyFairs om met Label&Print speciaal voor deze sectoren vraag en aanbod bij elkaar te brengen. De co-locatie met Empack zorgt voor de juiste synergie, beide beurzen vullen elkaar hier perfect aan volgens Horn.

 

Seminars

Maar liefst veertig seminars over twee dagen op drie podia brengen de meest actuele en waardevolle onderwerpen voor elke verpakkingsprofessional. Webretail packaging, biobased packaging, personaliseren met print, wetgeving rond verpakkingsinformatie, printed electronics en verduurzaming van de verpakkingsketen zijn een greep uit de onderwerpen die aan bod komen. Verder zal Erben Wennemars als speciale gast in zijn verhaal over letterlijk vallen en opstaan, openhartig spreken over persoonlijke ontwikkeling, positief denken en kansen (ver)pakken. Thema's die naadloos aansluiten bij de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux. Online verkopen nemen flink toe net als de noodzaak en mogelijkheden voor webretail packaging. Daarom extra waardevol dat de belangrijkste resultaten op het gebied van verpakken in 2020 volgens de expertgroep Verpakken van Shopping2020 op beide dagen worden gepresenteerd. Belangrijke pijler voor een circulaire verpakkingsketen is biobased packaging. De ontwikkelingen gaan razendsnel en de mogelijkheden voor de verpakkingsmarkt zijn groot. Maar wat zijn nu precies deze kansen en wat komt daarbij kijken? Sprekers van onder andere het Kenniscentrum Papier en Karton, Biobased Packaging Innovations en Universiteit van Wageningen nemen het publiek aan de hand mee. PEFC organiseert samen met Empack uniek seminar ‘Verpakken: natúúrlijk duurzaam!' Samen met onder andere Jumbo Supermarkten, Metsä Board en The Terrace en het Kennis Instituut Duurzaam Verpakken zet PEFC Nederland zich op 15 april in voor meer verantwoorde verpakkingen in het schap. Het doel van het seminar is om het publiek te enthousiasmeren voor duurzaam verpakken en kennis te laten maken met de verschillende visies en belangen in de keten die van belang zijn voor een duurzame verpakking voor in het schap. Als speciale gast verwelkomt Empack op 16 april Erben Wennemars. Erben is voormalig wereldkampioen sprint bij het schaatsen.

 

i               De laatste informatie over beurs en seminars staat op www.empack.nl

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in de transport?

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.  

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts