zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Wouters Cutting & Welding ziet markt in Nederland aantrekken


Gorinchem, 17 november 2014
Auteur:
Franc Coenen
Op Metavak toonde Wouters Cutting & Welding onder andere de nieuwe versie van de Swift Cut, de instap plasmasnijmachine. Het nieuws van MicroStep was eerder op EuroBlech te zien: een compacte, budgetvriendelijke plasmamachine en de volledig nieuwe ProfileCut, een profielsnijmachine waarmee MicroStep in een heel nieuw marktsegment stapt.

ProfileVoorzichtig positief. Zo zou je de Nederlandse markt kunnen bestempelen, meent Nic Wouters van Wouters Cutting & Welding. ‘De business in Nederland grijpt terug aan, toch al sinds een half jaar. De constructiemarkt trekt aan, bedrijven uit de offshore doen meer, de bouw komt ook uit het dak. Wij mogen dit jaar absoluut niet klagen', zegt de Vlaamse snij- en lasspecialist, die in de Benelux onder andere MicroStep vertegenwoordigt.

 

Profielen snijden

Nic Wouters is ook positief over het komend jaar. ‘De vooruitzichten zijn goed. We zijn met enkele grote projecten bezig.' Met de plasmasnijmachine van Swift Cut heeft het bedrijf een echte instapmachine, die interessant is voor zowel scholen alsook bedrijven die een paar uurtjes snijwerk op een dag hebben. De Britse fabrikant heeft de tweede generatie van deze machine nu klaar, met een robuuster portaal, in de zijkant verborgen sleepkettingen, een zwaardere beplating en nieuwe nestingsoftware voor het nog efficiënter benutten van het plaatmateriaal. ‘Het is een echt instapmodel', benadrukt Nic Wouters nog eens. ‘Maar voor 21 mille heb je een Europese machine met een Hypertherm plasmabron.' Voor wie aanzienlijk meer snijwerk heeft en de plasmasnijder hele dagen nodig heeft, beschikt MicoStep nu ook over een budgetvriendelijke compactmachine, de MasterCut Compact. Op EuroBlech is deze machine geïntroduceerd. Het grote winstpunt zit volgens Nic Wouters met name in korte montagetijd bij de klant doordat de machine grotendeels gemonteerd de fabriek verlaat. ‘Binnen maximaal twee dagen draait de machine.'

 

Deze compacte plasmasnijmachine met Hyperther HD plasmabron wordt geleverd met de nieuwe 3D-bevelkop die tot 50 graden kan draaien voor het afwerken van de laskanten. De grote noviteiten op EuroBlech waren echter de nieuwe profileermachine en  de ABP-technologie, waarmee laskanten kunnen worden gesneden aan al gesneden onderdelen. Met de profielsnijmachine stapt MicroStep in een nieuwe markt. Doordat de rotator van deze machine 120 graden kan kantelen, kun je de zijkanten van zowel profielen als ook balken bewerken. Zowel I, H,U,L als T-balken kunnen op de machine worden gesneden, net als rechthoekige profielen en ronde buis. Standaard bouwt MircroStep een laserscanner op deze machine voor het exact lokaliseren van de profielen, die tot 12 meter lang kunnen zijn bij de grootste uitvoering van deze nieuwe ProfileCut. Ook afwijkingen in het materiaal worden hiermee herkend, waarna de besturing automatisch het snijprogramma corrigeert. Boren en markeren kan eveneens met de snijkop.

 

Laskanten hoogsterkte stalen

De ABP-technologie (Additional Beveling Proces) is een alternatief voor het gebruik van een  robot voor het aanbrengen van laskanten op eerder gesneden werkstukken. Deze technologie is met name ontwikkeld voor sectoren waarin materialen met een hoge treksterkte worden gebruikt. Deze worden meestal in twee stappen bewerkt: eerst plasmasnijden en in de tweede stap worden met een robot de laskanten voorbereid.

 

voor het

MicroStep vervangt deze robot nu door de ABP-technologie. De R5-rotator kan al kanten tot een hoek van 50 graden snijden. Daar wordt nu een speciale laserscanner aan toegevoegd. Deze wordt gebruikt voor het exact terugvinden van de positie waar de laskant gemaakt moet worden. De software vergelijkt het beeld van de scanner met de oorspronkelijke CAD-tekening. Is het startpunt gevonden, dan start het snijden van een V-, Y, X of K-kant. Het systeem kan ook delen scannen die op een andere machine, eventueel met een andere technologie zij gesneden. Het voordeel van de ABP-technologie is dat de complete bewerking, snijden en  laskanten aanbrengen , op één machine wordt gedaan, wat niet alleen ruimte bespaart maar ook de totale investeringen verlaagt. Bovendien zegt MicroStep dat de plasmasnijmachine door de portaalopbouw stijver is dan een robot, wat zich uit in een nauwkeurigere voorbereiding van de laskanten.

 

i www.wcw.be

Wouters 

 

Wouters Cutting & Welding ziet markt in Nederland aantrekken'
Nic Wouters (rechts) samen met Maarten Peelaers, die voor Wouters Cutting & Welding vooral op de Nederlandse markt actief is.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts