zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Hout- en bouwmaterialenindustrie rond hetzelfde niveau als jaar geleden


Voorburg, 14 april 2014
De omzet van de hout- en bouwmaterialen- industrie was in februari 2014 ruim 1 procent lager dan een jaar eerder. Ook de afzet per gemiddelde werkdag lag onder het niveau van februari vorig jaar, de productie per gemiddelde werkdag lag boven het niveau van februari 2013. In februari werden de producten tegen vrijwel dezelfde prijs verkocht.

De omzet van de hout- en bouwmaterialenindustrie is in februari 2014 met ruim 1 procent afgenomen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Op de binnenlandse markt nam het bedrag aan verkopen met 5 procent af, op de exportmarkt steeg de omzet met 10 procent. Februari 2014 had evenveel werkdagen als februari 2013. De prijzen bleven vrijwel gelijk, hierdoor daalde de afzet per gemiddelde werkdag met 1 procent.

 

In de onderliggende branche houtindustrie werd bijna 6 procent meer omgezet, terwijl in de bouwmaterialenindustrie de omzet ruim 3,5 procent afnam.

 

De producten van de hout- en bouwmaterialenindustrie waren in februari 2014 vrijwel even duur als in februari 2013. Binnen de landsgrenzen daalde de prijzen met bijna een half procent, op de exportmarkt stegen de prijzen met dit percentage.

 

In de subbranche houtindustrie stegen de prijzen 0,5 procent, de prijzen in de bouwmaterialenindustrie daalden met bijna een half procent. In de houtindustrie stegen de prijzen met 1 procent op de buitenlandse markt, in Nederland bleven de prijzen vrijwel gelijk. In de bouwmaterialenindustrie daalden de prijzen in eigen land met een half procent, op de exportmarkt stegen deze met bijna 0,5 procent.

 

Het productievolume per gemiddelde werkdag van de hout- en bouwmaterialenindustrie was in februari 2014 bijna 4,5 procent groter dan een jaar eerder.

 

In de houtindustrie steeg de productie per gemiddelde werkdag met ruim 7 procent, de productie in de bouwmaterialenindustrie steeg met ruim 3 procent.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in hout?

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.  

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie