zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Belanghebbenden uit de bos- en houtsector gezocht voor nieuwe normcommissie


Delft, 23 januari 2014
ISO heeft een nieuwe commissie opgericht voor de ‘Chain of Custody (CoC) of forest-based products’ (ISO/TC 287). Deze commissie gaat werken aan een mondiale norm met eisen voor de traceerbaarheid van bosproducten. Om de inbreng vanuit Nederland in de ontwikkeling van deze ISO-norm te coördineren, richt NEN een Nederlandse normcommissie op.

NEN streeft naar een brede vertegenwoordiging van Nederlandse belanghebbenden uit de bos- en houtsector en zoekt geïnteresseerden. De oprichtingsvergadering van deze commissie vindt plaats in april 2014.

 

De internationale norm moet een brug slaan tussen de bestaande bosbeheersystemen voor de traceerbaarheid in de keten van het bos tot het eindproduct. Deze bestaande systemen voor duurzaam bosbeheer blijven intact, de beoogde norm zal een uniforme systematiek bieden.

 

Oplossen knelpunten

Tijdens een kick-off bijeenkomst eind november is een eerste beeld gevormd van de speerpunten voor de Nederlandse inbreng in de ontwikkeling van de ISO-norm en het takenpakket van de Nederlandse normcommissie. Volgens belanghebbenden kan de voorgenomen ISO-norm zeker een bijdrage leveren aan het oplossen van de huidige knelpunten die bedrijven in de bos- en houtsector ervaren. Dit betreft onder andere de kosten van dubbelcertificatie en dubbele voorraden. Hoewel de beoogde ISO-norm een stap in de goede richting is, zullen deze knelpunten hiermee nog niet volledig verholpen zijn.

 

Deelnemers gezocht

NEN nodigt geïnteresseerden uit de bos- en houtsector uit om deel te nemen aan deze normcommissie. Belanghebbenden kunnen hun interesse in deelname aan de normcommissie aangeven via het antwoordformulier.

 

Het volledige verslag van de kick-off bijeenkomst en andere relevante documenten zijn te vinden op de pagina http://www.nen.nl/Normontwikkeling/Chain-of-custody-van-bosproducten.htm.

Belanghebbenden uit de bos- en houtsector gezocht voor nieuwe normcommissie'
De internationale norm moet een brug slaan tussen de bestaande bosbeheersystemen voor de traceerbaarheid in de keten van het bos tot het eindproduct.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in hout?

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.  

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie