LVD moet alle zeilen bijzetten op de thuismarkt voor meer naamsbekendheid

Foto van: Jerom Rozendaal
Geschreven door Jerom Rozendaal

LVD blijft achter als het gaat om naamsbekendheid van geautomatiseerde plaatbewerkingsmachines op de Belgische thuismarkt. Om hier verandering in te brengen, nam het onder andere deel aan de Machineering beurs in Brussel. 

De dyna-cell van LVD

‘In Nederland loopt de verkoop van geautomatiseerde totaaloplossingen beter dan in België. Hier hebben we op dat vlak wat minder naamsbekendheid’, vertelt Joren Rommel, field service engineer bij LVD.

Het is een van de redenen waarom de Belgische wereldspeler op het gebied van plaatbewerkingsmachines dit jaar voor het eerst deelnam aan de Machineering beurs in Brussel. 

Dyna-cel: gerobotiseerde kantbank

Blikvanger op de beurs was de dyna-cell, een kantbank met robotcel. Aangestuurd door de CADMAN-SIM-software claimt LVD een procesduur van ‘art to part’ van niet meer dan twintig minuten. ‘Dyna-Cell maakt in tien minuten automatisch het plooi- en robotprogramma aan en heeft daarna slechts tien minuten nodig voor de gereedschapsinstelling en de productie van het eerste stuk. Het inleren van de robot is niet nodig.’ De toepassing is vooral ook interessant  voor bedrijven met kleinere series, vertelt Rommel. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *