Koningin Máxima bezoekt Girls’ Day bij Container Service Groenenboom

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

Koningin Máxima bracht donderdagmiddag 11 april een bezoek aan Girls’ Day bij Container Service Groenenboom in Oosterhout. Tijdens Girls’ Day gaan meisjes op bezoek bij technische en ICT-bedrijven om kennis te maken met bèta, techniek en ICT en om te ervaren hoe het is om te werken in de techniek.

Tags:
Foto: Kamil Pawloswki

Veertig mavoleerlingen van de school ‘Curio effent’ uit Oosterhout volgden een parcours door de fabriek van Groenenboom waarbij zij uitleg kregen over het spuiten, repareren en afwerken van containers. Bij elke locatie gingen de meisjes ook zelf aan de slag met de werkzaamheden die daar plaatsvinden. Koningin Máxima volgde een deel van het parcours en ging aansluitend met betrokkenen in gesprek over het belang van Girls’ Day en van het kennismaken met de technische beroepspraktijk. Hierna sloot Koningin Máxima aan bij een quiz waarbij de leerlingen vragen beantwoordden over de verschillende technieken die het containerbedrijf gebruikt en over de werkzaamheden die tijdens het parcours aan bod kwamen.

Container Service Groenenboom maakt maatwerk containers voor transport via de weg, over het spoor en over het water. Groenenboom voorziet de containers van bijvoorbeeld koeling, isolatie of brandwerend materiaal en past containers aan voor gebruik op locatie. Naast de productie van nieuwe containers renoveert het bedrijf ook gebruikte containers door ze te repareren en opnieuw te spuiten en te beletteren. 

Foto: Kamil Pawloswki

Ruim tweehonderd bedrijven door heel Nederland openden tijdens Girls’ Day hun deuren voor meer dan 7500 meisjes in de leeftijd  van 10 tot 15 jaar. Zij maakten kennis met technische professionals en werkten aan activiteiten en opdrachten rondom onder meer IT, bouw, chemie, installatietechniek en energie. Op deze manier ervoeren de meisjes hoe het is om in de techniek te werken en dat vergroot de kans dat ze kiezen voor deze beroepen, waarin vrouwen nog steeds ondervertegenwoordigd zijn. Girls’ Day wordt jaarlijks georganiseerd door VHTO, Expertisecentrum Voor Haar Technische Ontwikkeling. Deze organisatie zet zich in om de participatie van meisjes en vrouwen in bèta, techniek en ICT te vergroten. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)

  1. Dat de koningin haar hand op de matrijs legt, is niet zo handig ,
    Maar ik zou het niet aanraden.
    De twee hand bediening met noodstop en voetpedaal wordt niet in de gaten gehouden door de bediener en als iemand het voetpedaal/2 hands bediening bedient, is het zwaai maar dag met je handje