Financiële problemen bij Purified Metal Company

Nog geen twee jaar na de opening van Purified Metal Company (PMC), de recyclagefabriek voor vervuild staal, moet het bedrijf al afslanken. De Groningse fabriek, die de eerste ter wereld van zijn soort is, heeft het financieel zwaar doordat er te weinig vervuild schroot wordt aangevoerd.

Financiële problemen bij Purified Metal Company
Foto: Purified Metal Company

Dat meldt het Financieele Dagblad. Als gevolg hiervan moet het bedrijf inkrimpen, wat betekent dat vijftien van de totaal 47 medewerkers op zoek mogen naar een nieuwe baan.

De beperkte aanvoer van vervuild schroot heeft te maken met het feit dat de fabriek schroot met chroom-6 niet mag verwerken, omdat dit vanuit de overheid (nog) niet de de status ‘gevaarlijk’ krijgt. Hierdoor mag PMC het niet verwerken en komt het terecht in de commerciële markt. Onderzoek vanuit de overheid voor het veranderen van de status kan wel een half jaar duren, tijd die PMC niet heeft.

Daarom loopt er een kort geding, waarin PMC de staat daagt om de status aan te passen naar gevaarlijk. Verwacht wordt dat de uitspraak binnen drie weken volgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.