Column Paul Verlinden: ‘Kickstart je export met de nieuwe kickstartvoucher’

Foto van: Paul Verlinden
Geplaatst door Paul Verlinden

8 juli jl. nam Paul Roukema van Koninklijke Metaalunielid Hilco-Welding de eerste kickstartvoucher in ontvangst van de minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Kaag. Zij hoopt dat veel bedrijven de weg zullen vinden naar deze bijzondere voucher die in een bijzondere tijd tot stand is gekomen.

Koninklijke Metaalunie heeft mede aan de wieg gestaan van deze kickstartoucher en ik zal me daarom extra hard inzetten om deze voucher een succes te laten zijn. Waarom ik dat doe? Omdat exporteren in dezer dagen nog uitdagender is geworden dan het al was en dan kun je als ondernemer een stuk advies goed gebruiken. En daar kun je deze voucher weer voor gebruiken.

Mooi is dat de voucher tot stand is gekomen door een nauwe samenwerking tussen RVO, Metaalunie en Evofenedex. Want door publiek en privaat samen te werken voldoet het precies aan de wensen van de exporterende mkb-ondernemer. Makkelijk aan te vragen en breed in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het opstellen van een nieuw export- en marketingplan, het onderzoeken van nieuwe internationale verdienmodellen of het optimaliseren of herzien van internationale productie, leveranciersketens en/of logistieke processen. Hilco-Welding zet de voucher in om een strategisch voorraadbeheer te ontwikkelen en dit verder te digitaliseren. Slim, want daarmee is het bedrijf straks mooi virusproof en kan het met gemak de klanten wereldwijd sneller en efficiƫnter bedienen. Subsidiebedrag is 80 procent van de kosten met een maximum van 2500 euro. Aanvragen doe je via www.rvo.nl/kickstartvoucher.

Paul Verlinden,

Beleidssecretaris Internationaal Ondernemen bij Koninklijke Metaalunie

Reageren?
verlinden@metaalunie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *