‘Beleggen in veiligheid? Gegarandeerd het hoogste rendement!’

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

Als het gaat over de aanschaf van veilige producten wordt meteen gevraagd: “Wat kost dat? Dat is te duur!” Soms volgt een ‘onderhandeling’ om de kosten verder te drukken. Eigenlijk is dit een verkeerd uitgangspunt. Het is beter om de vraag te stellen of na te denken over de vraag: “Wat levert veiligheid op kortere of langere termijn nu eigenlijk op?”

Tags:

‘Als je denkt dat veiligheid duur is… probeer dan eens een ongeluk!’, wordt wel eens gezegd. De waarschijnlijkheid dat er een ongeluk gebeurt wordt meestal laag ingeschat en dus wordt het risico laag; immers, risico is het product van de waarschijnlijkheid (kans) en het gevolg (effect). Ook speelt de onzekerheid – niet te verwarren met risico – een rol bij de beslissing. Behalve ‘veiligheid’ heeft een product in de regel meer kenmerken zoals mogelijke energiebesparing en productiviteitsverhoging. Die benoemen en koppelen aan euro’s overtuigen meer dan louter de ‘veiligheid’ van het product.

‘Taal van het geld’

Op het komende Safety Event wordt tijdens de interactieve Learnshop ‘Beleggen in veiligheid? Gegarandeerd het hoogste rendement!’ ingegaan op de ‘verborgen opbrengsten’ van veiligheid. Deze opbrengsten zijn weliswaar minder makkelijk te identificeren, maar onmogelijk is dit zeker niet. Aan de hand van voorbeelden wordt u uitgedaagd mee te denken en mee te doen. Na afloop kunt u een investering beter onderbouwen in een voor het management begrijpelijke ‘taal van het geld’.

De Learnshop wordt geleid door Paul Hoogerkamp. Met zijn uitgebreide kennis van de regelgeving en jarenlange ervaring als ingenieur, adviseur en instructeur is Hoogerkamp een prominent deskundige op het gebied van machine -en productveiligheid.

Leren beleggen in veiligheid

Wie wil leren beleggen in veiligheid – kom op 29 november 2023 naar het Safety Event in 1931 Congrescentrum in ‘s-Hertogenbosch. De reguliere toegangsprijs bedraagt 175 euro. Geregistreerde abonnees op een van de vakbladtitels van Mybusinessmedia, zoals Aandrijven & Besturen, Constructeur, Vraag & Aanbod, Elektrodata en Kunststof & Rubber hebben gratis toegang. Wel vooraf aanmelden. Leden van KIVI betalen 110 euro en studenten en docenten 60 euro. Ga hier direct naar de aanmeldpagina.

Tags:
Contactgegevens
AdresBoreelplein 70
Postcode en plaats
7411 CG Deventer
Telefoon+31 0570-504300
Meer informatieInformatie aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *