Automatisering van beladen en ontladen voor elk bedrijf

Niet elk plaatbewerkingsbedrijf heeft de ruimte om nieuwe systemen te installeren of bestaande uit te breiden. Met de ByTower Compact wil Bystronic zijn klanten hiervoor een oplossing bieden.

Automatisering van beladen en ontladen voor elk bedrijf

Dankzij de compacte opstelling opent het nieuwe be- en ont-laadsysteem met geïntegreerde opslag de mogelijkheid om met lichtbemande of onbemande productie een geautomatiseerde cassettewissel voor elke bedrijfsgrootte. Het automatiseert de workflow van het lasersnijsysteem en zorgt ervoor dat aanzienlijk meer onderdelen per tijdseenheid kunnen worden gesneden.

Het systeem wordt verticaal direct boven de wisseltafel gemonteerd. De hoogte van de opslagtoren kan op de klantenwens worden afgestemd om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Het systeem ondersteunt twee verschillende configuraties waardoor de metaalplaat direct in de machine kunnen worden opgeslagen, ongeacht of ze met of zonder pallet worden aangeleverd. Dit betekent dat het ruw materiaal direct beschikbaar is.

De ByTower Compact is ook geschikt als bufferopslag waar materialen worden voorbereid voor onbemande diensten tijdens de nacht of in het weekend. Grote series kunnen dus ook buiten de normale werktijden verwerkt worden, waarbij de ByTower Compact de materiaalverwerking voor haar rekening neemt. Materialen voor nieuwe opdrachten kunnen gemakkelijk worden voorbereid zonder de lopende processen van de machine te onderbreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *