Alumexx tekent intentieverklaringen overnames Euroscaffold en ASC Group

Alumexx N.V., leverancier van aluminium klimmaterialen, wil Euroscaffold, en ASC Group overnemen. De intentieverklaringen zijn getekend.

Euroscaffold is een Nederlandse producent van hoogwaardige klimmaterialen, die al ruim 14 jaar bestaat en die haar producten verkoopt in onder andere Nederland, België, Duitsland, Spanje en de Verenigde Arabische Emiraten. ASC Group bestaat al ruim 30 jaar als merk en producent van een breed pakket industriële klimmaterialen, die over de gehele wereld verkocht en geleverd worden.

Korte termijn

Alumexx zal met deze beoogde overnames direct tot de top van producenten in hoogwaardige aluminium klimmaterialen in Europa behoren. De winstgevende omzet van zowel Euroscaffold als van ASC Group overtreft die van Alumexx in ruime mate. Alumexx zal op korte termijn starten met de due diligence onderzoeken en streeft ernaar de transacties in het vierde kwartaal van dit jaar af te ronden.

Werken op hoogte

Het assortiment zal na afronding van de beoogde overnames bestaan uit aluminium rolsteigers, steigeraanhangers, kamersteigers, hangbruggen, permanente installaties, specials, ladders, trappen en alle materialen die benodigd zijn voor het veilig werken op hoogte. Euroscaffold is gevestigd in Krommenie en beschikt over 10.000m2 aan productie- en distributieruimte en een uitgebreide sales organisatie. ASC Group is gevestigd in Etten-Leur en produceert al jaren voor onder andere Alumexx, Bo-rent, Zevij, Ferney, EDE en Powerclimber USA. ASC Group beschikt over 16.000m2 aan productie- en distributieruimte en eigen sales entiteiten in onder andere Amerika en Duitsland.

Aluminium klimmaterialen

Alumexx is producent van aluminium klimmaterialen voor de doe-het-zelfmarkt. Alumexx beweegt met haar hoofdzakelijk in Nederland geproduceerde producten aan de bovenkant van deze markt. De eigen ontwerpen worden met behulp van de moderne productiemethoden gemaakt, onder meer in samenwerking met VDL in een robotstraat. Alumexx zet haar producten af via doe-het-zelfketens, gereedschapswinkels en -verhuurders, en via grote onlinewinkels als bol.com, Coolblue.nl en het internationaal opererende toolstation.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.