Almetaal heeft een nieuwe eigenaar

Freddy Holwerda is de nieuwe eigenaar van Almetaal B.V. uit Oostzaan. Holwerda was al algemeen directeur van de groothandel en productiebedrijf in geperforeerde metaalplaten, metaalgaas en strekmetalen. Op 20 mei 2022 tekende hij en Eilko de Jong het overnamecontract.

Met de verkoop aan Freddy Holwerda heeft Almetaal een ambitieuze en enthousiaste nieuwe eigenaar. Holwerda deed de afgelopen twintig jaar ervaring op als manager en technisch directeur in de bouw en de industriële sector. Na ruim twee jaar bij Almetaal in de rol van algemeen directeur kent hij het bedrijf inmiddels door en door.

Ambities

Holwerda wil verder bouwen aan de formule van Almetaal en wil de marktpositie van het bedrijf in Europa versterken. Voor de komende twee jaar noemt hij als belangrijkste ambities: ‘We willen onze klanten in de verschillende sectoren graag in bredere zin bedienen, onder andere door nog meer maatwerkoplossingen te bieden. Door scherper in te spelen op de vraag van klanten kunnen we bovendien verspilling tegengaan en op die manier duurzamer produceren.’ Verder is zijn visie dat werkplezier een belangrijke voorwaarde is voor succes: ‘Dus dat blijft ook een speerpunt.’

Eilko de Jong begon in 1996 bij het bedrijf en heeft de activiteiten sindsdien uitgebreid van handel naar (deels) eigen productie. Een groot deel van de producten worden verwerkt in de agrarische sector, de voedingsmiddelen- en recyclingindustrie en de bouwnijverheid. De Jong blijft tot het eind van het jaar een dag per week actief bij Almetaal om zijn kennis en ervaring over te dragen.

Metalen met gaten

Met 1.500 verschillende plaatmaterialen op voorraad en een volledig ingerichte constructiewerkplaats is Almetaal een goede partner voor iedere vraag naar metalen met gaten. De toepassing van materialen zijn zowel technisch als esthetisch van de hoogste kwaliteit. Naast het uitgebreide programma van geperforeerd metaal, strekmetaal en metaalgaas maakt het bedrijf verschillende onderdelen uit staal, RVS, messing, koper en cortenstaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.