Wilvo doet vierde overname in drie jaar tijd

Wilvo uit Bergeijk heeft plaatsgenoot Machinefabriek v.d. Elsen overgenomen. Het is de vierde overname van Wilvo, sinds het metaalbedrijf in 2019 zelf werd overgenomen door de Duitse investeerder Borromin Capital.

Wilvo neemt Machinefabriek v.d. Elsen over.

Met de overname van Machinefabriek v.d. Elsen uit eveneens Bergeijk breidt Wilvo het dienstenaanbod op onder andere het gebied van verspaning uit, meldt het metaalbedrijf in een persverklaring. Machinefabriek v.d. Elsen is toeleverancier van hoogwaardige fijnmechanische componenten en modules. Het heeft 22 CNC-machines in haar productieruimte van 2.200 m2 staan en er werken 27 medewerkers. Beide bedrijven werkten tot dusver al nauw samen.

ASML toeleverancier

Wilvo staat bekend als toeleverancier van ASML uit Veldhoven. Voor dit maakbedrijf produceren zij onder andere zogenaamde ‘install-equipment’. Het gaat hier om tools en lockings die worden gebruikt om de systemen van ASML veilig over de wereld te verzenden. Wilvo is in 1970 begonnen als een specialist in de bewerking van dun plaatstaal en licht constructiewerk. In de loop der jaren is haar portfolio, klantenkring en afzetgebied flink uitgebreid. Ook Prodrive, Vanderlande en Greeniuz behoren tot haar klantenkring.

In 2019 werd Wilvo overgenomen door Borromin Capital uit Duitsland. Daarna volgde een reeks aan overnames met met GFM uit Bergeijk, daarna Iteq uit Nijkerk en metaalbedrijf Van Den Broek uit Bergeijk bij. Nu wordt dus Machinefabriek v.d. Elsen aan het overnamelijstje toegevoegd.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *