Wereldstaalproductie stijgt licht

De wereldwijde staalproductie is licht gestegen in april, maar vertoont een daling van 5,1 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Hiermee kwam de productie uit op 162,7 miljoen ton staal.

Wereldstaalproductie stijgt licht
De wereldwijde ruwstaalproductie van november 2020 tot nu. (Foto: World Steel Association)

Dit blijkt uit de cijfers van de World Steel Association, aangeleverd vanuit 64 landen. In april daalde de productie in bijna alle continenten ten opzichte van een jaar eerder, in het Midden-Oosten en in Rusland, de andere CIS-landen en Oekraïne waren de grootste dalingen te zien van 14,5 en 18,4 procent.

Europa

In Europa was sprake van een daling van 5,4 procent voor de 27 landen van de Europese Unie en een stijging van 0,5 procent voor de overige Europese landen ten opzichte van een jaar eerder.

Wereld

De top 5 landen met de hoogste staalproductie waren in april China, India, Japan, de Verenigde Staten en Rusland. Met een krimp van 5,2 procent ten opzichte van vorig jaar kwam China uit op een productie van 92,8 miljoen ton staal, India volgt met grote afstand als tweede met een productie van 10,1 miljoen ton staal, een toename van 6,2 procent ten opzichte van maart 2022.

Kijk hier voor uitgebreide cijfers en grafieken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.