Wereldstaalproductie daalt licht

De wereldwijde staalproductie is maand op maand licht gedaald in juli en vertoont ook een daling van 6,5 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Hiermee kwam de productie uit op 149,3 miljoen ton staal.

Wereldstaalproductie daalt licht
De wereldwijde ruwstaalproductie van februari 2021 tot nu. (Foto: World Steel Association)

Dit blijkt uit de cijfers van de World Steel Association, aangeleverd vanuit 64 landen. In juli daalde de productie in bijna alle continenten ten opzichte van een jaar eerder, alleen in het Midden-Oosten was er een stijging te zien van 24,2 procent. In Rusland, de andere CIS-landen en Oekraïne was de grootste daling te zien van 29,1 procent.

Europa

In Europa was sprake van een daling van 6,7 procent voor de 27 landen van de Europese Unie en een daling van 16,5 procent voor de overige Europese landen ten opzichte van een jaar eerder.

Wereld

De top 5 landen met de hoogste staalproductie waren in juli China, India, Japan, de Verenigde Staten en Rusland. Met een krimp van 6,4 procent ten opzichte van vorig jaar kwam China uit op een productie van 81,4 miljoen ton staal, India volgt met grote afstand als tweede met een productie van 10,1 miljoen ton staal, een toename van 3,2 procent ten opzichte van juli 2021.

Kijk hier voor uitgebreide cijfers en grafieken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *