Wereldstaalproductie blijft dalen

De wereldwijde staalproductie liet in september een daling zien van 1,5 procent ten opzichte van september vorig jaar. De productie bedroeg 149,3 miljoen ton staal.

De wereldwijde ruwstaalproductie van april 2022 tot nu. (Foto: World Steel Association)

Dit blijkt uit de cijfers van de World Steel Association, aangeleverd vanuit 63 landen. In september daalde de productie in de meeste continenten ten opzichte van een jaar eerder. In het Midden Oosten was de grootste daling te zien van 8,2 procent, in Afrika daalde de productie met 4,1 procent. In Rusland en de andere CIS-landen en Oekraïne was de grootste stijging van 10,7 procent, in de andere Europese landen was er een stijging te zien van 3,5 procent.

Europa

In Europa was sprake van een daling van 1,1 procent voor de 27 landen van de Europese Unie en een stijging van 3,5 procent voor de overige Europese landen ten opzichte van een jaar eerder. 

Wereld

De top 5 landen met de hoogste staalproductie in september waren China, India, Japan, de Verenigde Staten en Rusland. Met een daling van 5,6 procent ten opzichte van vorig jaar kwam China uit op een productie van 82,1 miljoen ton staal, India volgt met grote afstand als tweede met een productie van 11,6 miljoen ton staal, een toename van 11,6 procent ten opzichte van september 2022. 

Kijk hier voor uitgebreide cijfers en grafieken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *