Volgende Metavak in 2021, Welding Week naar 2022

Zoals eerder gemeld gaan de vakbeurzen Metavak en Welding Week niet door. De beurzen, die gepland stonden voor 6 tot en met 8 oktober dit jaar in Gorinchem, worden verplaatst.

Volgende Metavak in 2021, Welding Week naar 2022
Foto: Metavak

Dit is besloten in samenspraak met de community, in verband met de onzekerheid in de metaalindustrie door het coronavirus. Metavak wordt verplaatst naar 5, 6 en 7 oktover 2021, Welding Week vindt plaats in oktober 2022, vanwege het tweejaarlijkse karakter van de beurs.

Gertjan Lammers, Head of Event Technical Industry: ‘Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om de metaalindustrie zo optimaal mogelijk samen te brengen. Tot voor kort zag het er naar uit dat Metavak en Welding Week door konden gaan, hetzij in een aangepaste vorm in verband met de maatregelen rondom het coronavirus. Exposanten en bezoekers spraken vertrouwen uit en bevestigden het nut van deze vakbeurzen vanuit economisch oogpunt.’

‘Gesteund door de lokale overheidsinstanties en de veiligheidsregio zijn we ervan overtuigd dat wij een veilige en verantwoorde vakbeurs kunnen organiseren. Dat hebben we – Easyfairs – vorige week ook laten zien tijdens AAA (All About Automation) in Essen. Ondanks dat houdt Covid-19 ons nog steeds in de greep. De afgelopen tijd hebben wij een veranderend sentiment gevoeld vanuit onze exposanten en bezoekers. De behoefte om beide beurzen te verplaatsen nam steeds meer toe. Als beursorganisator is het onze primaire taak om te luisteren naar de wensen van de industrie en daarom hebben wij besloten beide beurzen door te schuiven naar een later moment. Dat is de enige juiste beslissing op dit moment’, aldus Lammers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *