Tweede termijn voor MKB-Nederland-voorzitter Jacco Vonhof

De algemene ledenvergadering van MKB-Nederland heeft Jacco Vonhof (52) benoemd voor een tweede termijn van vier jaar als voorzitter van de branchevereniging.

Investeren, niet bezuinigen

‘In deze bijzonder onzekere tijd, met economische tegenwind en soms grillig overheidsbeleid, heeft de vereniging bij uitstek een voorzitter nodig die met passie, overtuigingskracht en kennis van zaken het ondernemersgeluid vertegenwoordigt. Jacco doet dat allemaal en méér. We zijn verheugd dat hij zich nog vier jaar wil inzetten voor onze ondernemers’,  zegt algemeen directeur Leendert-Jan Visser namens de vereniging.

Unaniem

Eind april droeg het hoofdbestuur van MKB-Nederland Vonhof al unaniem voor herbenoeming voor. De algemene ledenvergadering heeft die benoeming vanmiddag bekrachtigd. Vonhofs tweede termijn gaat begin september in.

Jacco Vonhof, die in september 2018 aantrad, ontving bij zijn herbenoeming veel complimenten voor zijn tomeloze inzet voor ondernemers gedurende de coronacrisis, de heel zichtbaar toegenomen invloed op het regeringsbeleid en zijn grote betrokkenheid bij de leden. ‘De kracht van Jacco is dat hij ook als voorzitter altijd als ondernemer blijft denken en altijd met veel energie actief naar oplossingen blijft zoeken’, aldus Visser.

Maatschappelijke motor

Volgens de leden is onder Vonhofs leiding de zichtbaarheid van het mkb duidelijk vergroot. Visser: ‘Het mkb is niet alleen de economische en banenmotor van Nederland, maar ook de maatschappelijke. Ondernemers sponsoren massaal het lokale verenigingsleven en hebben een sterke binding met hun directe omgeving. Ze nemen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan en zijn zeer betrokken bij hun medewerkers. Jacco geeft ook aan die rol een gezicht.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.