ThyssenKrupp Marine Systems neemt MV Werften over

Thyssenkrupp Marine Systems (TKMS) gaat de werflocatie van het failliette MV Werften in Wismar overnemen. Met deze overname heeft een van de meest traditionele scheepsbouwlocaties in Duitsland weer een langetermijnperspectief.

ThyssenKrupp Marine Systems neemt MV Werften over
Van links naar rechts: Reinhard Meyer, minister van Economie van de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern, Oliver Burkhard, CEO TKMS, Ines Scheel, voorzitster van de ondernemingsraad MV Werften, Daniel Friedrich, districtsmanager IG Metall Küste, Thomas Beyer, burgemeester van Wismar, en Dr. Christoph Morgen, curator MV Werften (Foto: Andreas Laible)

Met het oog op de toekomst zou TKMS in de loop van 2024 in Wismar onderzeeërs kunnen produceren. De belangrijkste impuls hiervoor is een order voor meer onderzeeërs van de Duitse regering en de daaruit voortvloeiende investeringen in de modernisering van de scheepswerf. De omvang van een dergelijke verbintenis van TKMS hangt af van de omvang van de gunning van de opdracht: meer bestellingen betekent meer banen. Als de productie in de loop van 2024 op gang komt, kunnen ongeveer achthonderd nieuwe werknemers door TKMS worden aangeworven. Als er bijkomende bestellingen in de oppervlaktesector binnenkomen, zou dit aantal zelfs kunnen stijgen tot meer dan 1.500 werknemers op de site in Wismar.

CEO Oliver Burkhard: ‘Wij komen naar Wismar om niet alleen Marine Systems, maar ook de locatie en de mensen hier, een echt perspectief te bieden. Scheepsbouw is waar we vandaan komen en scheepsbouw is waar we naar toe willen. En we zullen dit samen met de werknemers doen – en met zoveel mogelijk! We zijn ervan overtuigd dat we samen succesvol kunnen zijn en dat dit partnerschap goed is voor iedereen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *