Subsidie voor Oost-Nederlandse innovaties

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De Europese Commissie heeft vier voorstellen voor innovatieve projecten goedgekeurd waar ook het Oost-Nederlandse mkb aan deelneemt. In totaal is er ruim 35 miljoen euro beschikbaar gesteld. Naast de Europese bijdrage financiert het bedrijfsleven de projecten voor dertig procent zelf.

Tags:
Vrouw die kijkt naar geprojecteerde schermen met informatie

De projecten worden gecofinancierd vanuit het I3-programma, een nieuw instrument van de Europese Unie. I3 ondersteunt de ontwikkeling van nieuwe interregionale waardeketens die bijdragen aan de energietransitie, circulaire economie en digitalisering. Bij de vier projecten zijn er, naast (Oost-)Nederlandse bedrijven, tientallen Europese bedrijven en organisaties betrokken.

Twee van de vier projecten die zijn uitgekozen zijn Hy2Market en 3DP.

Hy2Market wil de samenwerking op het gebied van waterstof tussen Oost-Nederland en Noord-Nederland versterken. Het project richt zich op groene waterstofproductie en waterstofinfrastructuur. Firan (Arnhem), HyET Hydrogen (Arnhem) en Demcon (Enschede) doen mee aan het project.

3DP is een project dat zich gaat richten op het optimaliseren van productieprocessen bij 3D-printtechnologie. Aan 3DP doen twee Oost-Nederlandse bedrijven mee: Opiliones (Giesbeek) en Oceanz (Ede).

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *