‘Straks wordt het echt spannend’

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

Van Veen Special Products in Deventer maakt zich vooral zorgen over de periode na de zomervakanties. De redactie van Vraag en Aanbod heeft voor de zesde keer een aantal maakbedrijven benaderd om te kijken hoe het gaat met alle perikelen rondom het coronavirus en de strengere maatregelen die er zijn genomen.

‘Dan wordt het echt spannend, hoe staan we er dan voor en hoe is de situatie dan met de orderportefeuille.’ Directeur-eigenaar Gerbert van Veen heeft tot nu toe niet veel te klagen. ‘Nadat Nederland in een intelligente lockdown kwam, was het overigens wel even schrikken. We ontvingen de eerste veertien dagen vrijwel geen mail meer in onze inbox. Dat is wel bijzonder, maar gelukkig hadden we veel opdrachten en dus werk op stapel staan. Het is allemaal wel iets minder geworden maar we draaien ten opzichte van dezelfde periode in 2019 nog een keurige plus. Dit betekent wel dat we niet in aanmerking kwamen voor de regelingen waaronder de NOW. Maar goed, hoe gaat het straks, krijgen we te maken met een enorme klap in het najaar. Daar maak ik me best zorgen over.’


Van Veen Special Products is gespecialiseerd in plaatwerk, metalen constructies en verspanen. Het bedrijf werkt met aluminium, staal, roestvast staal, koper en zink. Verschillende metaalsoorten, specialismen en technieken worden gecombineerd toegepast. Daarnaast worden de wensen en ideeën van de klant vertaald. Het bedrijf telt tien fte’s.