Smart Industry jaarevent wil concrete handvatten voor digitalisering bieden

Op 29 juni organiseert Smart Industrie in Nieuwegein haar jaarevent waar het bedrijven concrete handvaten wil bieden voor digitalisering. Met presentaties en workshops toont men hoe andere maakbedrijven hun fabriek, personeel en processen succesvol hebben gedigitaliseerd.

Industrie ziet kansen Smart Industry

De snelle ontwikkelingen in digitalisering en automatisering zijn voor kleine en mkb-bedrijven niet tot nauwelijks bij te benen. Het is voor deze bedrijven dat Smart Industry als kennisinstelling is opgezet met het doel om begeleiding te bieden bij digitalisering. De werkgevers, waaronder Metaalunie en FME behoren tot de founding fathers van de kennisinstelling.

Smart Industrie stelt een aantal zogenaamde fieldlabs in het land beschikbaar, waar best practice automatiseringsoplossingen worden getoond. Ook het jaarevenement, dat op 29 juni plaatsvindt in Nieuwegein, volgt deze werkwijze. ‘Tijdens diverse presentaties en workshops leer jij hoe andere maakbedrijven hun fabriek, personeel en processen succesvol hebben gedigitaliseerd en hoe jij dit kan inzetten voor jouw bedrijf’, klinkt het.

De dag gaat van start met de lancering van de Schaalsprong agenda en het beklinken van de European Digital Innovation Hub’s door minister van Economische Zaken en Klimaat, Micky Adriaansens.

Keynotespeaker Mathijs Bouman (econoom en journalist) geeft op het jaarevent van Smart Industrie uitleg over geopolitiek en technologie en de invloed op de maakindustrie en Peter van Harten, (directeur van ISAH Duitsland) vertelt meer over het waardeketenonderzoek, over digitale stekkers waarmee je verbonden raakt in het productienetwerk en hoe je met behulp van de 12% challenge effectief met digitalisering aan de slag kan.

Bedrijven die zich aanmelden voor het event kunnen uit negen workshops kiezen. Onder de titel Digitalisering in de keten komen bijvoorbeeld praktijkvoorbeelden van digitalisering van de informatiestroom in de keten aan bod. Ook het opleiden van personeel wordt in een van de workshops behandeld.

Meer informatie over het programma en de mogelijkheid om je aan te melden vind je op deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.