Schrijf je circulaire project in voor de Circular Awards 2023

Voor de Circular Awards 2023 zoekt RVO weer innovatieve projecten, producten en diensten van bedrijven en overheden die veel betekenen voor de circulaire economie. Tot en met 9 december is het mogelijk circulaire projecten in te schrijven voor de award.

De Circular Awards zijn prijzen voor bedrijven, overheden en personen. Zij laten met hun project, product of dienst zien wat circulaire economie kan betekenen voor Nederland. Er zijn vier Circular Awards: Circular Award Business Large voor grote bedrijven, Circular Award Business Small voor kleine bedrijven, Circular Award Public voor (semi-)publieke instellingen en Circular Heroes voor personen. Inschrijven kan hier.

In februari 2023 reikt ‘Het Versnellingshuis Nederland Circulair!’ de Circular Awards 2023 uit. Het Versnellingshuis is een landelijk programma dat het Nederlandse bedrijfsleven helpt circulair te ondernemen. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is een samenwerkingspartner van dit programma. Bedrijven, overheden en personen maken met hun innovatieve project, product of dienst kans op een award. Hiermee laat Het Versnellingshuis zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland.

Op naar een circulaire economie

Bedrijven, gemeentes, waterschappen, provincies, onderwijsinstellingen en andere organisaties zijn bezig met de overgang naar de circulaire economie. In een circulaire economie gebruiken we grondstoffen en materialen zo lang en goed mogelijk. Bedrijven en (semi-)publieke organisaties spelen hierbij een belangrijke rol.

Bedrijven bezitten de innovatiekracht en ondernemingszin om de oplossingen van morgen te ontwikkelen. Publieke organisaties zijn belangrijk vanwege hun inkoopkracht. En ook omdat kringlopen beter op lokaal of regionaal niveau ontstaan. Zo maken bedrijven en publieke organisaties ieder vanuit hun eigen rol stappen richting de circulaire economie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *