Regionale bouwbeurzen houden de bouw fit

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Renovatie zit volop in de lift. Aanleiding voor VNU Exhibitions Europe om de nieuwe sector Renovatie & Onderhoud toe te voegen aan het concept van de Bouwbeurs Zuid-Nederland. Een toevoeging die het totale bouwconcept versterkt. Dit regionale vakevenement voor de gehele bouwkolom heeft als hoofdthema ‘Hou de bouw fit!’.

De Bouwbeurs Zuid-Nederland wordt gehouden van dinsdag 16 tot en met donderdag 18 maart in de Brabanthallen in Den Bosch. Het is de eerste keer dat de beurs georganiseerd wordt door VNU Exhibitions Europe, tevens organisator van de Internationale Bouwbeurs.

Vooral op dit moment is er in de bouw behoefte aan slimme producten en materialen, kostenbesparend bouwen en klimaatverantwoorde toepassingen. De huidige markt laat een verschuiving van aandacht zien van nieuwbouw naar bestaande bouw. Woningbouwcorporaties, ontwikkelaars en gebouweigenaren zoeken in toenemende mate naar oplossingen voor renovatie en onderhoud.

Ook de politiek heeft de focus op het aanpakken van achterstandswijken en het renoveren van de bestaande woningvoorraad. Aan renovatie zitten veel uitdagende kanten, zoals hedendaags wooncomfort, energiebesparing en milieuontlasting. De openingstijden van de Bouwbeurs Zuid-Nederland zijn van 12.00 tot 21.00 uur.

Een week later wordt in Assen de Bouwbeurs Noord-Nederland gehouden, met als hoofdthema ‘Hou de bouw fit!’. De beurs vindt plaats van woensdag 24 tot en met vrijdag 26 maart in de TT Hall en is geopend van 12.00 tot 21.00 uur. De Bouwbeurs Noord-Nederland biedt nieuwe kansen. ‘De nummer één voorwaarde voor zaken doen is beschikken over de juiste informatie en dat bieden we op de beurs’, meldt Project Manager Martijn Carlier. ‘Professionals in de bouw, of het nu aannemers zijn of directies van bouwbedrijven, zzp’ers, uitvoerders of architecten, iedereen heeft weinig tijd, maar moet belangrijke beslissingen nemen. Daarop geeft onze beurs het antwoord.’