Pompfabrikant Wilo en InstallatieWerk Nederland gebruiken samen Brain Box

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Wilo Nederland en de Stichting Opleidingsbedrijf InstallatieWerk Nederland (kortweg InstallatieWerk Nederland) hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Centraal in de samenwerking staat het gebruik van de Wilo-Brain Box. De overeenkomst werd ondertekend tijdens de InstallatieWerk praktijkopleidersdag in Soesterberg.

De Wilo-Brain Box is een testopstelling van een standaard verwarmingsinstallatie waarin alle gebruikelijke (deel)componenten, zoals een pomp, expansievat, thermostaatkranen, overstortventiel, debietmeters en drukverschilmeters, zijn opgenomen. Naast alle gebruikelijke deelcomponenten van een verwarmingsinstallatie omvat de Brain Box strangen waarin appendages zijn opgenomen die in de grotere installaties voorkomen, zoals inregelventielen, drukverschilregelaars en automatische volumestroombegrenzers. De kracht van deze testwand is onder meer de transparante uitvoering van de leidingstukken, het expansievat en de luchtpotten. Hiermee wordt het cv-circulatieproces gevisualiseerd en zijn veranderingen in het medium duidelijk waarneembaar.

Training

De Brain Box is het praktische deel van de Wilo-Brain training ‘Optimalisering van verwarmingsinstallaties’. Dit opleidingsconcept geeft installateurs antwoord op de meest uiteenlopende vragen tijdens het dagelijkse werk. Het concept helpt cv-installaties hydraulisch te balanceren en dus te optimaliseren en geeft praktische oplossingen die tijd besparen. Het concept Wilo-Brain bestaat uit uitgebreid en professioneel lesmateriaal. Bijna alle regio’s van InstallatieWerk beschikken momenteel over één of meerdere Brain Box wanden. Per regio worden instructeurs opgeleid tijdens een driedaagse training. De basis wordt hierbij gevormd door uitvoering van 21 experimenten. De theorie wordt tijdens de training behandeld aan de hand van handige pocketboekjes waarin allerhande onderwerpen, tips en tricks worden gegeven.