Overname staaldivisie Thyssenkrupp door Liberty Steel gaat niet door

Thyssenkrupp en Liberty Steel waren al even in gesprek over de overname van de staaldivisie van Thyssenkrupp, Liberty Steel brachts zelfs al een niet-bindend indicatief bod uit. Thyssenkrupp brengt nu echter naar buiten dat de overnamegesprekken zijn beëindigd en de verkoop niet plaats zal vinden.

Overname staaldivisie Thyssenkrupp door Liberty Steel gaat niet door
Foto: Thyssenkrupp

Dr. Klaus Keysberg, CFO bij Thyssenkrupp: ‘We hebben de deur opengezet voor onderhandelingen, maar uiteindelijk lagen onze ideeën over de bedrijfswaarde en de structuur van de transactie ver uit elkaar. Daarom hebben wij besloten de gesprekken te beëindigen. Wij betreuren deze stap omdat wij Liberty Steel als een serieuze partner in het proces beschouwden. Nu is het belangrijk dat wij de levensvatbaarheid van onze staalactiviteiten in de toekomst zelf veiligstellen. Daar werken we hard aan, zoals we de afgelopen weken en maanden steeds hebben benadrukt.’

Liberty Steel had een indicatief, niet-bindend bod uitgebracht om Thyssenkrupp Steel Europe over te nemen. Er was een nauwe uitwisseling tussen Thyssenkrupp en Liberty Steel over een aantal complexe onderwerpen. Het resultaat was echter dat er geen gemeenschappelijke oplossing kon worden gevonden voor de belangrijkste eisen van Thyssenkrupp.

Thyssenkrupp zal nu op eigen kracht verder werken aan een duurzame positie van staal. Daartoe werkt de staalraad aan een consequente verdere ontwikkeling van de staalstrategie ’20-30 om de gevolgen van de coronapandemie aan te pakken en staal duurzaam rendabel en dus toekomstbestendig te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *