Liberty Steel brengt bod uit op Thyssenkrupp

Liberty Steel heeft bekend gemaakt dat het bedrijf een niet-bindend indicatief bod heeft uitgebracht om de staalactiviteiten van Thyssenkrupp over te nemen.

Liberty Steel brengt bod uit op Thyssenkrupp
Foto: Liberty Steel

Er gingen al langer geruchten over de overname, maar nu brengt Liberty Steel het nieuws ook zelf naar buiten. Over de hoogte van het bod geeft het bedrijf geen details vrij. Volgens Liberty Steel zal de combinatie van de twee bedrijven beter opgewassen zijn voor de uitdagingen waarmee de Europese staalindustrie wordt geconfronteerd. De bedrijven zouden elkaar kunnen aanvullen op het gebied van activa, maar bijvoorbeeld ook qua geografische spreiding.

Thyssenkrupp heeft roerige tijden achter de rug, met reorganisaties en meerdere mislukte fusies. Zo ging eerder de fusie met Tata Steel niet door, strandde vervolgens een fusie met Klöckner, vond er een grote reorganisatie plaats, en ging een voorgenomen fusie met Salzgitter uiteindelijk ook niet door. Het enige lichtpuntje was de verkoop van de liftendivisie, die weer wat geld in het laatje bracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *