Orfa Visser investeert in nieuwe flenswalsmachine en snijrolmachine

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Om aan de behoefte van onze klanten te kunnen blijven voldoen, heeft Orfa Visser geïnvesteerd in een nieuwe flenswalsmachine en een snijrolmachine. Beide machines zijn in samenspraak met de leveranciers ontwikkeld en zijn uniek in hun soort. Begin 2010 zullen ze in gebruik worden genomen in de fabriek te Dronten.

De flenswals van Orfa Visser is een machine die aan gewalste en langs naadgelaste mantels met een diameter van 355 mm tot 2400 mm aan één of beide zijden een flens kan rollen. Na het rollen van de flenzen kunnen, tijdens dezelfde opspanning, in de flenzen gaten worden gestampt.

Tijdens het vervormen is de buis op een speciale spanrichting gefixeerd, waardoor het zijn ronde vorm behoud. Daardoor kunnen de flenzen met de grootste nauwkeurigheid gewalst worden. De ervaring leert dat de lasnaad door het walsen niet wordt beschadigd. Ook de positie en het aantal gaten wordt met grote precisie op de juiste steekcirkel aangebracht.

De snijrolmachine is een allround machine die gekenmerkt wordt door zijn precisie, flexibiliteit en snelle wisseling van de bewerkingsunits. De machine kan flenzen, snijden, kralen en voren. De machine is, op specificatie van Orfa Visser, uitgerust met een automatische aanvoer waardoor er tien ringen achter elkaar verwerkt kunnen worden.

Orfa Visser is tevens op de Esef 2010 present.