Omzet Universal Robots weer hoger

Het Deense Universal Robots, wereldwijd marktleider in ontwikkeling en productie van collaboratieve robots heeft in 2022 een omzet gerealiseerd van circa 299 miljoen euro. Dat is een stijging van vijf procent ten opzichte van 2021 en de hoogste omzet die het bedrijf ooit heeft gehaald. De omzet van 2021 was ook al een record voor het bedrijf.

CFO Kim Andreasen, zei: ‘We zijn er trots op dat we ons bedrijf zijn blijven laten groeien ondanks de moeilijke macro-economische omstandigheden in 2022. We hebben ons gericht op de zaken die we onder controle hebben, en we hebben de uitdagingen in de toeleveringsketen overwonnen om onze hoogste jaaromzet tot nu toe te rapporteren.’

De vraag naar automatisering in Europa vertraagde in 2022 na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne. De resultaten van Universal Robots werden ook beïnvloed door de verandering van de wisselkoersen, die een extra tegenwind voor de groei creëerden.

Groeiende vraag

Ondanks de verandering op de wereldmarkten zal de totale vraag naar automatisering naar verwachting blijven groeien in 2023 en daarna, als gevolg van toenemende arbeidstekorten en veranderende verwachtingen op de werkplek.

Universal Robots heeft in 2022 stappen ondernomen om aan deze groeiende vraag te voldoen. De president van het bedrijf, Kim Povlsen, zei: ‘We hebben vorig jaar geïnvesteerd in het opbouwen van expertise van wereldklasse op het gebied van lassen, palletiseren en machinebesturing. We hebben ook samengewerkt met onze ecosysteempartners om automatisering voor onze klanten gemakkelijker te maken. 2022 is een belangrijk jaar geweest voor het bedrijf in het algemeen. We zijn begonnen met de bouw van een nieuw hoofdkantoor, hebben onze mijlpaal van 1000 werknemers bereikt en hebben een baanbrekende nieuwe cobot gelanceerd.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *