zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Faillissementen tijdens de coronacrisis (week 4)


Den Haag, 23 april 2020
Het Centraal Bureau voor de Statistiek houdt iedere week tijdens de coronacrisis het aantal failliet verklaarde bedrijven bij. In week 16 (13 tot en met 17 april) waren dit er 60.

Dat zijn er volgens het CBS 29 minder meer dan in week 15 (7 tot en met 10 april). In week 16 zijn ook 5 eenmanszaken failliet verklaard, 3 minder dan een week eerder.

In de eerste 16 weken van 2020 zijn er 986 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat is er 1 minder dan in dezelfde periode van 2019. Daarnaast zijn er tot en met week 16 van dit jaar 164 eenmanszaken failliet gegaan, 36 minder dan in de eerste 16 weken van 2019.

Meeste faillissementen in de specialistische zakelijke dienstverlening

In totaal gingen er 65 bedrijven en instellingen (incl. eenmanszaken) failliet in week 16. Van alle branches had de specialistische zakelijke dienstverlening (o.a. juridische dienstverlening, architecten- en reclamebureaus) de meeste faillissementen, namelijk 10. Verder zijn er in de groothandel 9 bedrijven en in de detailhandel 8 bedrijven failliet verklaard. Deze aantallen zijn niet per se opmerkelijk. Eerder dit jaar zijn er evenveel of meer faillissementen per week waargenomen in deze branches.
Faillissementen tijdens de coronacrisis (week 4)'
Het Centraal Bureau voor de Statistiek houdt iedere week tijdens de coronacrisis het aantal failliet verklaarde bedrijven bij. (Foto: CBS)
1/1
 
 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts