zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Materialise ontwikkelt 3D-geprint zuurstofmasker (video)


6 april 2020
Om ziekenhuizen bij te staan in de strijd tegen het coronavirus heeft Materialise, een pionier op het gebied van 3D-printing, de Materialise NIP Connector ontwikkeld. Hiermee kan standaardapparatuur die in de meeste ziekenhuizen beschikbaar is, om worden gezet in een masker om de ademhaling van patiënten te vergemakkelijken door het creëren van positieve druk in de longen.

Met deze geassembleerde maskers kunnen artsen de tijd die een patiënt aan een mechanische beademingstoestel hangt verkorten, wat helpt om de druk op de leveranciers van beademingstoestellen te verminderen. Materialise verwacht het apparaat midden april ruim beschikbaar te hebben voor ziekenhuizen.

Over de hele wereld zijn ziekenhuizen op zoek naar medische apparatuur die lucht kan leveren met toegevoegde zuurstof voor de behandeling van ernstig zieke coronaviruspatiënten. Op dit moment wordt deze behandeling uitgevoerd met behulp van mechanische ventilatoren, die slechts zeer beperkt verdeeld zijn. Als gevolg hiervan onderzoeken artsen vandaag de dag verschillende methoden om 'positieve eindexpiratoire druk' toe te passen op de longen van coronapatiënten zonder gebruik te maken van een beademingstoestel.

 

Materialise heeft een oplossing ontwikkeld om zuurstof toe te dienen en een hoge positieve druk te creëren zonder het gebruik van een ventilator. Een 3D-geprinte connector zet standaardapparatuur die al beschikbaar is in de meeste ziekenhuizen om in een niet-invasief PEEP-masker (NIP) dat kan worden aangesloten op de zuurstoftoevoer (om de ademhaling van coronaviruspatiënten te vergemakkelijken). Deze oplossing geeft patiënten een langere periode voordat mechanische beademingstoestellen nodig zijn voor de behandeling, en helpt hen om de beademingstoestellen eerder uit te schakelen, waardoor deze toestellen vrijgemaakt worden voor kritieke patiënten. Door gebruik te maken van standaard medische apparatuur, waaronder een niet-invasief beademingsmasker (NIV), een filter en een PEEP-klep, is de oplossing eenvoudig en vertrouwd om te gebruiken door medische professionals.

Gecertificeerde medische productie

Hoewel 3D-printing een snelle en lokale productie van medische apparatuur mogelijk maakt, waardoor het mogelijk is om snel oplossingen naar de ziekenhuizen te brengen, is het van cruciaal belang om te voldoen aan de regelgeving om de veiligheid van patiënten en zorgverleners te waarborgen. Materialise is nu bezig met een versnelde regulatie (in Europa en de VS). Tegelijkertijd ondersteunt Materialise een klinische studie om de klinische impact van het gebruik ervan op coronapatiënten te testen en verwacht dat de eerste resultaten binnen de komende twee weken beschikbaar zullen zijn.

'3D-printing speelt een cruciale rol in de strijd tegen de wereldwijde coronaviruspandemie door het mogelijk te maken innovatieve oplossingen te ontwikkelen en deze zeer snel wereldwijd beschikbaar te hebben', aldus Brigitte De Vet, Vice President van Materialise Medical. 'Tegelijkertijd is het van cruciaal belang dat de medische producten die we op de markt brengen veilig en effectief zijn. Materialise heeft tientallen jaren ervaring met gecertificeerd medisch 3D-printen, waardoor we snel en veilig 3D-geprinte apparaten op de markt kunnen brengen.'

Ondertussen is Materialise bezig met het opschalen van zijn productiecapaciteit om de oplossing breed en snel beschikbaar te maken voor ziekenhuizen die op zoek zijn naar een noodoplossing. De Materialise NIP Connectors zullen worden geproduceerd in de ISO 13485 gecertificeerde faciliteiten van het bedrijf in België en Plymouth, Michigan en on-site 3D-printfaciliteiten van kwaliteitsvolle partners. Materialise is op zoek naar partners om deze oplossing voor zoveel mogelijk patiënten beschikbaar te maken.

Materialise ontwikkelt 3D-geprint zuurstofmasker (video)'
Materialise ontwikkelde een 3D-geprint zuurstofmasker om het globaal tekort aan beademingstoestellen aan te pakken. (Foto: Materialise)
1/1
 
 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts