zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Ondernemers verheugd over voorlopige uitwerking NOW


Den Haag, 31 maart 2020
MKB-Nederland en VNO-NCW zijn verheugd dat de voorwaarden voor deelname aan de NOW-regeling nu bekend zijn en dat het loket snel open gaat. Voor veel bedrijven telt nu namelijk werkelijk elke dag.
De voorwaarden voor de NOW-regeling zijn op de website van de Rijksoverheid in te zien. Bedrijven die gedurende drie maanden ten minste 20 procent omzetverlies hebben, kunnen hiermee vanaf 1 maart een tegemoetkoming van maximaal 90 procent van de loonsom krijgen naar rato van de omzetdaling. Bij een omzetverlies van 100 procent is dat 90 procent, bij bijvoorbeeld 50 procent omzetverlies wordt dat dan 45 procent van de totale loonsom.

Banen behouden

De NOW-regeling is een tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven die als gevolg van de corona-maatregelen omzetverlies lijden en is onderdeel van het steunpakket dat het kabinet op 17 maart aankondigde. Samen met de liquiditeitsmaatregelen moet de NOW bereiken dat bedrijven niet omvallen en zo veel mogelijk werknemers hun baan behouden.

 

Voorschot

Bedrijven kunnen vanaf 6 april een aanvraag indienen bij het UWV. Als ze aan de voorwaarden voldoen, kunnen ze binnen twee tot vier weken een voorschot verwachten. MKB-Nederland en VNO-NCW hopen op een soepele en snelle uitvoering van met name deze bevoorschotting van bedrijven. Het geld vliegt veel bedrijven de deur uit, zonder dat er inkomsten tegenover staan.

 

Uitvoering

'Het is van groot belang snel, eendrachtig en daadkrachtig met elkaar op te trekken in deze ongekende tijden.' Daarbij beseffen MKB-Nederland en VNO-NCW dat de nu gepubliceerde regeling zeer waarschijnlijk nog moet worden verbeterd. 'Snelheid brengt met zich mee dat uitvoerbaarheid en effectiviteit niet op voorhand volledig verzekerd is. Bij de huidige regeling is dit op onderdelen al onderkend, daarover vindt verder overleg met het kabinet plaats. Afgesproken is dat indien zich problemen voordoen, deze snel moeten worden opgelost.'

 

MKB-Nederland en VNO-NCW roepen de leden op alleen gebruik te maken van de regeling als dit echt nodig is.

 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts