zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Intensieve samenwerking voor Oceanz en AM-FLOW


Ede, 13 maart 2020
3D-print serviceprovider Oceanz 3D Printing en AM-FLOW, specialist in de ontwikkeling van end-to-end technologie voor de Additive Manufacturing industrie, gaan een partnership aan om volledig geautomatiseerde Additive Manufacturing productielijnen te ontwikkelen.

3D-printen, oftewel Additive Manufacturing (AM), wordt binnen een grote groep van sectoren breed toegepast. Inmiddels is de techniek het stadium van uitsluitend het vervaardigen van prototypes voorbij en staat nu op het punt om als modern productietechnologie breed ingezet te worden. Het modelontwerp en het 3D-printproces verloopt digitaal, maar na het 3D-printen volgen diverse handmatige processtappen. Denk aan schoonmaken, identificeren, sorteren en het controleren van kwaliteit.

Met een financiële impuls van het mkb innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT), zetten AM-FLOW en Oceanz een nieuwe stap richting Industry 4.0. in Additive Manufacturing.

'Net als bij andere 3D-printserviceproviders, wordt ook bij Oceanz een deel van het nabewerkingsproces handmatig uitgevoerd. Daarom zien wij het belang in van het toepassen en ontwikkelen van nieuwe technologische principes, zoals automatische identificatie, Artificial Intelligentie (AI), machine learning en stellen wij onze productiefaciliteiten als ‘living lab' ter beschikking. Deze combinatie is uniek en nodig om de processen te optimaliseren qua kwaliteit en snelheid', aldus Erik van der Garde, CEO Oceanz 3D-printing.

Samenbrengen van expertise en technologie

Met deze samenwerking focussen AM-FLOW en Oceanz op de automatisering van het post-productieproces van 3D-printen en daarmee te optimaliseren als concurrerende productietechnologie.


Stefan Rink, CEO AM-FLOW: 'Nu is het moment aangebroken dat Additive Manufacturing een serieus alternatief is voor traditionele massaproductie-methodes. Om dit te bereiken moet de gehele digitale workflow optimaal ingericht zijn en handmatige processen tot een minimum beperkt worden. Met onze AM-FLOW technologie zijn wij in staat deze end-to-end industrialisatie te bieden.'

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts