zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Massaontslag Tata Steel ingeperkt


IJmuiden, 10 maart 2020
Tata Steel Europe kondigde eind vorig jaar een transformatieprogramma aan voor het bedrijf, waarmee in Europa drieduizend banen zouden verdwijnen, waarvan 1650 in Nederland. Uit een brief van de Europese directie naar het personeel blijkt nu dat het banenverlies wordt beperkt tot 1250 banen.

Dat meldt het Financieele Dagblad. De staalfabrikant zou nu op andere manieren kosten willen besparen. Zo zijn er maatregelen waarbij medewerkers die met pensioen gaan of het bedrijf verlaten niet worden vervangen.

Het transformatieprogramma met bezuinigingen is in het leven geroepen om de financiële prestaties van het bedrijf te verbeteren. Een verbeterde winstgevendheid moet het mogelijk maken om jaarlijks te investeren in het CO2-neutraal maken van de staalproductie. Het bedrijf presenteert momenteel slecht door een verminderde staalvraag, hoge grondstofprijzen en overcapaciteit.

Het FD meldt dat de gesprekken met de Europese Ondernemingsraad later deze maand worden voortgezet. Hierbij zal door de or worden ingezet op het bestaande werkgelegenheidspact.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts