zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Producenten hebben weer meer vertrouwen


Den Haag, 27 februari 2020
Het producentenvertrouwen industrie is in februari 2020 gestegen ten opzichte van een maand eerder. Het vertrouwen ging van 2,5 in januari naar 3,7 in februari.

Dat maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend. De ondernemers waren vooral positiever over de orderpositie en de verwachte bedrijvigheid. Ook het oordeel over de voorraden gereed product verbeterde.

Alle deelindicatoren van het producentenvertrouwen waren positief. Er zijn meer ondernemers die verwachten dat hun productie de komende drie maanden zal toenemen dan ondernemers die een afname van de productie voorzien. Het aantal ondernemers dat de orderpositie groot vindt heeft de overhand op het aantal ondernemers dat de orderportefeuille klein acht, gelet op de tijd van het jaar. Het aantal ondernemers dat de voorraad eindproduct als te klein beschouwt is groter dan het aantal dat de voorraden te groot vindt.

In februari waren de producenten in de textiel-, kleding- en leerindustrie het meest optimistisch. Verder valt op dat de producenten in de transportmiddelenindustrie aanzienlijk minder negatief zijn dan een maand eerder. Metaalproducenten en producenten van bouwmaterialen waren ook positiever dan in de voorgaande maand.
c bs

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts