zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Aramide-recycling in Delfzijl?


Delfzijl, 25 februari 2020
CFK Recycling ontwikkelde een methode om koolstofvezels die worden gebruikt in vliegtuigen, auto's en wieken van windmolens, duurzaam te recyclen, zodat deze grondstof opnieuw gebruikt kan worden. Samen met Teijin Aramid gaat het bedrijf een proef doen om het polymeer aramide te recyclen.

Dat zei directeur Tim Rademacker tijdens een bijeenkomst van Businessplatform Eemshaven.info in de Evenementenhal in Delfzijl. Projectdirecteur Dirk Jan Hummel van Northern Netherlands Offshore Wind (NNOW) zei tijdens de netwerkbijeenkomst te verwachten dat volgend jaar in de Eemshaven wordt gestart met de bouw van een miljoenen kostend test en trainingscentrum voor de offshore wind.

Projectdirecteur Eertwijn Van Den Dool van Groningen Seaports, de derde gast tijdens de bijeenkomst van het Businessplatform verklaarde optimistisch te zijn over de bouw van een waterstoffabriek in Delfzijl. 'Ik acht de kans zeer groot dat deze fabriek er daadwerkelijk komt', aldus Van Den Dool. Een internationaal consortium dat wordt geleid door Nouryon (voormalig Akzo Nobel) en Gasunie wil de waterstoffabriek bouwen op het Chemiepark in Delfzijl.

CFK Recycling werd begin dit jaar winnaar van de door de Economic Board Groningen (EBG) georganiseerde Sustainable Industry Challenge en ontving 100.000 Euro. Tijdens deze Challenge werd CFK gekoppeld aan Teijin Aramid waarmee het nu de proef gaat doen om aramide te recyclen.

Directeur Tim Rademacker van CFK liet zich uiterst positief uit over het ondernemersklimaat in de Eemsdelta regio. Volgens hem zoeken ondernemers elkaar gemakkelijk op om gezamenlijk projecten op te zetten en uit te voeren. Reden voor het bedrijf om een proeffabriek in Delfzijl te vestigen.

Het onlangs afgesloten Noordzeeakkoord biedt volgens Dirk Jan Hummel van het NNOW veel kansen voor de Eemshaven om zich nog verder te ontwikkelen als de offshore wind haven van ons land. Het Noordzeeakkoord voorziet in de aanleg van een groot aantal windparken boven de Nederlandse- en Duitse Waddeneilanden. 'We moeten zorgen en blijven pushen dat niet alleen de aanleg maar ook het onderhoud van deze nieuw aan te leggen windparken vanuit de Eemshaven wordt gedaan', aldus Hummel.

Aramide-recycling in Delfzijl?'
Eén van de sprekers tijdens de netwerkbijeenkomst van Eemshaven.info waar Tim Rademacker het nieuws bekend maakte. (Foto: Jan Zeeman)
1/1
 
 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts