zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Eigenaren Arburg nemen German RepRap over


Feldkirchen (DE), 26 februari 2020
German RepRap, een fabrikant van industriële 3D-systemen, wordt overgenomen door Hehl en Keinath, eigenaren van de Duitse fabrikant van spuitgietmachines Arburg.
Arburg ziet additive manufacturing als een belangrijke aanvullende productiemethode voor de verwerking van kunststoffen, die veel toekomstperspectief biedt. Reden hiertoe is de eerdere toetreding tot de markt met de Arburg Freeformer in 2013. De technologische verbanden tussen Arburg en German RepRap zijn duidelijk te zien: de Freeformer van Arburg werkt met druppelontlading en standaard granulaat voor individuele toepassingen en de German RepRap x500pro werkt met gloeidraadontlading voor standaard toepassingen. Verdere ontwikkelingen zijn onder andere de verwerking van vloeibare kunststoffen (bijv. LSR).

Start-up met ervaring

German RepRap ontwikkelt en produceert 3D-systemen op basis van FFF-technologie (fused filament fabrication). In 2016 voegde het bedrijf de innovatieve en wereldwijd unieke Liquid Additive Manufacturing technologie (LAM) toe aan zijn portfolio, die het mogelijk maakt om materialen zoals Liquid Silicon Rubber (LSR) te verwerken. De nieuwe x500pro, die engineering plastics zoals polycarbonaat (PC) verwerkt, vult het innovatieve productassortiment van German RepRap aan.

Vertrouwde benadering

German RepRap zal als afzonderlijke start-up blijven opereren op de locatie in Feldkirchen. De verandering van eigenaar betekent niet dat er verder operationele veranderingen komen voor de 23 medewerkers. Het bedrijf wordt op dezelfde wijze geleid door oprichter en directeur Florian Bautz. 

 

 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts